Cadastrul general, o mare realizare în Șercaia în 2023

Cadastru general este cea mai mare realizare în comuna Șercaia pe anul 2023, susține Cristinel Patlin. În urma acestui proiect major, toate suprafețele comunei Șercaia au extrase CF actualizate cu situația reală din teren, inclusiv toți proprietarii de imobile din intravilanul celor  trei sate ale comunei.

Un proiect extrem de important a fost finalizat în comuna Șercaia. Este vorba despre cadastru general, proiect demarat în urmă cu doi ani, cu finanțare prin  Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

În urma acestui proiect major, toate suprafețele comunei Șercaia au extrase CF actualizate cu situația reală din teren, inclusiv toți proprietarii de imobile din intravilanul celor  trei sate ale comunei.

 „Aș spune că o mare realizare este că am finalizat cadastru general, lucru care a fost posibil după o muncă de doi ani de zile, destul de scurt timpul pentru amploarea acestor lucrări. Practic am închis 17.000 de extrase  CF, la nivelul comunei Șercaia, și am deschis alte 17.000 cu intravilan și extravilan. Locuitorii nu se gândesc îndeajuns la importanța acestei realizări, dar acum când unitățile arendatoare le cer extras CF, vin la Primărie și întrebă unde este extrasul CF. “, spune Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia. 

Finalizarea acest proiect  înseamnă o oglindă a comunei , susține primarul Cristinel Paltin.

Benefic pentru primărie este faptul că avem o oglindă clară a tuturor suprafețelor de teren de pe raza comunei care nu au fost retrocedate și sunt libere, la dispoziția comisiei locale pentru a fi puși și cei care până la ora asta nu au fost puși în posesie. Nu sunt mulți proprietari sau moștenitori ai acestora, care urmează să primească titlu de proprietate, dar acum am certitudinea că nu greșesc.“, a mai spus Cristinel Paltin.

Cristinel Paltin speră să rezolve situația cadastrală și pentru locuitorii care au proprietăți în pădurea Vadului.

Suntem chiar ultima treaptă  pentru a rezolva și cu pădurea Vadului. De ani de zile încercăm să dăm titluri de proprietate locuitorilor satului Vad și ne-a fost întoarsă documentația de OCPI, cred că de 7 ori. “, a mai spus primarul com. Șercaia.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.