Bun venit în lumea creațiilor culinare! Elevii de la Șenchea au aflat secretele unui plating perfect de la un bucătar israelian

Elevii din clasele de bucătari de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea” Făgăraş, au avut parte, astăzi, de o experiență inedită. Ei au putut afla de la un bucătar israelian care sunt secretele unui plating perfect, de ce anume trebuie să țină cont atunci când aranjează mâncarea în farfurie și mai ales, au aflat că nu ai nevoie de multe resurse pentru a-ți reuși niște farfurii spectaculoase. Oscar Zuckerman este în prezent un bucătar cunoscut în Europa, dar şi în afară, un maestru bucătar consacrat şi apreciat, care colaborează cu chefi celebri din bucătării celebre. Preparatele sale se bazează pe două concepte de bază, “gustos şi uşor” și sunt adevărate creaţii şi în materie de plating. Farfuriile ieşite din mâna lui sunt adevărate opere de artă și au toate câte o scurtă poveste despre gust şi arome, pasiune, curaj, imaginaţie, culoare şi armonie. De fapt totul la el este construit după principiul Exprimă-te prin ceea ce faci și te regăsești prin ceea ce ești!”

„Am venit aici cu un scop. Să-i motivez pentru ceea ce urmează să facă și dincolo de toate, dacă ajung să le placă cu adevărat ceea ce fac eu, atunci o să aibă ocazia să se regăsească în ceea ce fac eu. Am și o vorbă pe care am gândit-o pentru toți bucătarii și nu numai: Exprimă-te prin ceea ce faci și te regăsești prin ceea ce ești!”, a declarat Oscar Zuckerman, bucătar din Israel.

Zuckerman s-a consacrat în mult prea pretenţioasa lume a gătitului de performanţă nu doar pentru talentul, pasiunea şi dăruirea cu care îşi face meseria şi interacţionează astfel cu oamenii, dar şi datorită consultaţiilor în materie de gătit pe care le dă, fără excepţie, celor care au, ca şi el, aceeaşi pasiune cu a sa.

„Dacă ești disciplinat și focusat, ai gândit ingredientele și le vezi ca atare, dacă le pui în valoare și eștiși pasionat, asta face farfuria perfectă.”, a mai spui Oscar Zuckerman, bucătar din Israel.

Elevii care au luat parte la prezentare au fost inspirați de pasiunea și devotamentul cu care Oscar gătește și construiește fiecare farfurie.

 

 

 

 

Mi-a dat o impresie foarte bună. E foarte interesantă ordinea cu care lucrează, faptul că face schițe, că-și notează totul pentru ca farfuria să iasă perfectă. Și chiar mi-a dat o idee, să țin cont mai mult de această ordine.”, a declarat Otovos Ana Maria, elevă la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea” Făgăraş.

Elena Daniela Graură, maestrul culinar al zonei a făcut posibil acest eveniment.

„Principalul meu scop, atunci când i-am propus lui Oscar să se întâlnească cu elevii Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea” din clasele de bucătari, a fost, în primul rând, dorința de transfera într-un fel, mesajul principal legat de această profesie. E nevoie de pasiune și cred că Oscar reprezintă cel mai bine pasiunea pentru o meserie și în cazul acesta, cea de bucătar. Cel de-al doilea motiv a fost acela ca prin imaginile care s-au derulat să fim convingători și să se înțeleagă că putem fi creativi, că se pot obține farfurii absolut spectaculoase, farfurii grădină, etc, fără a genera cheluieli enorme în ingrediente. O cunoaștere a tehnicilor și o creativitate, puse împreună, pot conduce spre farfurii cuceritoare.” a declarat Elena Daniela Graură, maestru culinar gourme Tradiţional.

Oscar este născut în Suceava, oraş unde şi-a petrecut şi câţiva ani din tinereţe. În vremurile de început, el a gătit chiar pentru unul dintre foarte cunoscutele restaurante din Suceava, dar apoi a plecat în străinătate.

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.