Contract de finanțare, care va aduce Spitalului Municipal 30,6 milioane de lei, prin PNRR

Peste 30 de milioane de lei din fonduri europene vor ajunge la Spitalul Municipal pentru achiziționarea de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Contractul d finanțare a fost semnat la finalul lunii trecute

„În data de 23 Noiembrie 2023, am semnat la Ministerul Sănătății, alături de domnul ministru dr. Alexandru Rafila, contractul de finanțare nr. 825, pentru proiectul: „Dotarea Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.

Proiectul finanțat de Ministerul Sănătății prin Planul Național de Redresare și Reziliență are o valoare totală de 30,6 milioane de lei. 100% din valoarea proiectului este finanțată din fonduri nerambursabile, contribuția financiară proprie a municipiului Făgăraș fiind zero în acest caz.

Calitatea serviciilor medicale de care beneficiază locuitorii municipiului Făgăraș reprezintă una dintre prioritățile mele. Spitalul municipal va beneficia în urma acestui proiect de echipamente de înaltă tehnologie pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Pentru pacienți, acest lucru va însemna un plus de siguranță și o creștere semnificativă a calitații actului medical.“, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *