Patru materiale utile pentru construirea unui acoperis metalic eficient

Construirea unui acoperis eficient reprezinta o obligatie, deoarece prin acest demers se poate obtine o economie semnificativa la facturile pentru incalzirea si racirea spatiilor interioare. Este cunoscut faptul ca prin zona plafonului si acoperisului au loc cele mai mari pierderi de energie termica, lucru ce poate fi evitat prin ridicarea unei constructii cu izolatie corespunzatoare si fabricat dintr-un material durabil, cu efecte pozitive in acest sens. Eficienta acoperisurilor poate fi calculata si din alte puncte de vedere, cum ar fi durabilitatea lui in timp, fara necesitatea unor reparatii costisitoare si posibilitatea strangerii apei de ploaie pentru utilizari diverse.

Acoperisurile metalice au fost o vreme evitate de persoanele care erau interesate de eficienta, tabla clasica fiind din acest punct de vedere o alegere gresita. In prezent, insa, pe piata exista tigla metalica de tip premium ce indeplineste cu succes o serie de criterii utile in atingerea unei eficiente maxime. Lindab.ro pune la dispozitia clientilor preocupati de a tine costurile sub control o gama de produse pentru acoperis, de calitate superioara, care permite ridicarea rapida si corespunzatoare a unei constructii eficiente din punct de vedere energetic. 

Iata ce materiale pot fi utilizate pentru realizarea unui acoperis metalic eficient!

24. 11 Patru materiale utile pentru construirea unui acoperis metalic eficient1

 

  1. Tigla metalica a fost folosita multa vreme doar pentru constructii industriale, dar in ultimele decenii, datorita inovatiilor tehnologice introduse, a devenit alegerea ideala pentru inchiderea acoperisurilor cladirilor rezidentiale. Construirea acesteia din materie prima de calitate superioara acoperita cu straturi protectoare metalice sau din materiale plastice care ofera rezistenta in fata coroziunii, precum si vopseaua ce are efect de respingere a razelor solare, garanteaza eficienta inalta a cladirilor acoperite astfel. In plus, un acoperis de acest tip poate rezista cu succes chiar si cincizeci de ani, fara a necesita reparatii costisitoare, ceea ce reprezinta un alt punct in favoarea eficientei materialului.

 

       2. Eficienta acoperisului depinde in mare parte si de tipul de izolatie termica incorporat. Aceasta componenta asigura o temperatura confortabila in interior, atat in timpul iernii, cat si al verii, printr-un consum redus de energie. Exista mai multe optiuni dintre care se poate alege varianta corecta, conform proiectului, cele mai comune fiind vata minerala, care pe langa rolul izolator ofera si rezistenta la foc, spuma poliuretanica, ce se plaseaza cu usurinta si asigura o umplere completa a tuturor golurilor si panourile de polistiren extrudat, care sunt usoare, se instaleaza rapid si rezista la apa.

 

          3. Eficienta si rezistenta acoperisului depinde si de existenta unui sistem de ventilatie bine proiectat, ce reuseste sa ajute la mentinerea unei temperaturi echilibrate in zona podului. Astfel, se va evita acumularea de umiditate sub acoperis, ceea ce contribuie la eliminarea riscului de producere a ruginii sau de aparitie a mucegaiului care ar putea afecta structura de rezistenta si foile de tigla metalica.

 

       4. Acoperisul poate reprezenta o metoda de adunare si acumulare a apelor pluviale, ce pot fi utilizate in diverse scopuri, cum ar fi udarea plantelor, adaparea animalelor sau chiar utilizarea ca apa menajera. Prin montarea unui sistem de jgheaburi si burlane se pot aduna cantitati apreciabile de apa de ploaie sau provenita din topirea zapezilor, ce pot fi pastrate in diverse recipiente pana la momentul in care apa este folosita.

In concluzie, proprietarii de cladiri rezidentiale trebuie sa construiasca acoperisul gandindu-se la eficienta acestuia, pentru a evita cheltuielile inutile si pentru a beneficia de structura durabila. 

Surse foto: unsplash.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *