Percheziții și la Brașov, într-un dosar privind comiterea de infracțiuni cu autoturisme și piese auto

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 15 percheziții domiciliare, în județele Olt, Brașov, Dolj și Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. De asemenea, sunt puse în aplicare cinci mandate de aducere.

„În fapt, în perioada 2017-2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfășurat activități economice cu autoturisme și piese auto second-hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obținând venituri totale de aproximativ 3.500.000 de euro.

Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăți comerciale, care ar fi depus în conturile societății sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut.
Din banii proveniți din aceste operațiuni financiare, societatea ar fi achiziționat, în perioada 2020 – 2023, imobile în valoare de peste 1.200.000 de lei
Astfel, prin intermediul operațiunilor financiare, ar fi fost creat un lanț economic-financiar care să dea aparența legalității sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională”
, se arată într-un comunicat al Poliției.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate până la această oră mai multe înscrisuri și telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliţie județene Dolj, Ilfov și Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *