O tânără din Victoria are nevoie de noi!

Ramona Elena Poplahov, o tânără de 31 de ani din Victoria, are nevoie de noi!  Aceasta suferă de o boala genetică rară, care i-a afectat mult sistemul cardio-vascular, iar viața ei de mai bine de 10 ani înseamnă spitale, medicamente, dureri, suferință și nicio soluție de vindecare la noi în țară. O rază de speranță s-a ivit însă în viața Elenei la un spital din Germania, unde ar urma să fie operată peste 10 zile( 23 noiembrie). Numai că tânăra trebuie să achite 20.000 de euro, suma pe care nu o deține. Prin intermediul unei platforme online, unde a postat o mică parte din povestea ei, speră ca oamenii de bine să o ajute, să reușească să ajungă în Germania la operație.

cimg_8209453_1697996972-960x717„Pentru multi dintre voi sunt un caz cunoscut. Inca din 2012 ma zbat sa traiesc printre spitale,medicamente, plansete si dureri,de cand am fost diagnosticata cu Sindrom Marfan,-o boala genetica rara, care mi-a afectat foarte mult sistemul cardio-vascular.

In 2012 am fost operata de disectie acuta de aorta tip A „înlocuire valva aortica, aorta ascendenta cu conduct proteic 27 cu reimplantarea arterelor coronare in proteza”

Tot atunci am fost si diagnosticata cu:

■INSUFICIENȚĂ AORTICA,

■INSUFICIENTA CARDIACA CLASA IV NYHA

■PROLAPS DE VALVA MITRALA

In 2013 am avut un AVC hemoragic- problema care s-a rezolvat cu internare si tratament de specialitate.

In urma dilatarii anevrismale progresive a aortei toracice descendente in 2014 s-a reintervenit cu înlocuirea acesteia cu proteza DACRON.

In 2019 am avut un episod de pierdere de memorie ca urmare a afectiunilor , in urma caruia am mers la specialist unde mi s-a spus ca creierul meu nu s-a oxigenat timp de 30 de min.Dupa mai multe investigatii,nu s-a gasit o solutie permaneta si sunt inca sub tratament.

In 2022, starea mea s-a inrautatit atat de tare incat mancatul a devenit imposibil.Dupa cateva episoade de inec din care de doua ori am fost la in pas de moarte,am fost nevoita sa apelez la salvare .

La UPU Brasov, mi s-au facut investigatii-rezultatul CT :

■”Status postoperator cu proteza aortica la nivelul aortei ascendente de la nivelul valvei, fald de disectie cronica la nivelul crosei aortice (cu diamentru de 4, 4 cm) si la nivelul istmului aortei, crosa aortica comprima usor esofagul adiacent, dilatație anevrismala aorta descendenta proteza cu diametru maxim de 6,1 cm pe o distanta de 12 cm pe peretele posterior al aortei in segmentul distal se evidentiaza o zona de aparenta extravazare de sc intre proteza si peretele aortic, fald de disectie cronica ce interseaza aorta toracala sub marginea distala a protezei extinsa intraabdominala pana la emergenta AMS”.

Stiu..sunt multe denumiri fara sens,poate greu de inteles,dar viata mea la asta se rezuma.

S-a consultat un chirurg cardiovascular-dansul a considerat ca riscurile sunt prea mari pentru proteza aortica.

S-a consultat si un gastroenterolog-dansul a considerat ca nu exista nici o solutie terapeutica interventionala deoarece riscul este mult prea mare .

Mi s-a recomandat sa incerc sa mananc pasat-solutie provizorie.

De atunci si pana in prezent inca se cauta solutii,acte sunt trimise peste tot la toate spitalele de specialitate si la doctori.

Cei mai multi doctori sunt doar curioși de diagnostice, si nimic mai mult.Ma examineaza pentru a-si satisface propria curiozitate.

Cu greu am gasit oameni care au interes sincer de a ma ajuta si pentru care nu sunt o simpla curiozitate medicala.

In tara noastra mi s-a spus ca nu se fac astfel de interventii,riscul e prea mare,ca ar trebuie sa caut in afara.

Dintr-o simpla intamplare am intalnit un doctor care mi-a recomandat un spital din Germania (din Leipzig). Cu ultimul gram de speranta ramas,mi-am facut curaj si le-am scris.Mi-au raspuns prompt si mi-au oferit o sansa.

Cu ajutorul unui formular S2,costurile au fost reduse.

Cu toate acestea ,mai trebuie sa achit 20 000 euro-bani din propriul buzunar,bani pe care nu ii am si pe care fara ajutorul vostru,intr-un timp atat de scurt,imi este imposibil sa ii strang.

Apelez la voi,la ajutorul si empatia voastra. Va cer si va rog sa imi oferiti o sansa sa pot trai o viata in care nu sunt nevoita sa plang de dureri,o viata in care sa pot bea apa fara sa ma inec,o viata in care nu sunt nevoita sa imi apas pe gat cand incerc sa mananc. O VIATA.

Operatia are loc in data d23.11.2023.Este ironic ,caci data aceasta este si ziua mea de nastere,dar eu o vad ca pe o binecuvantare.

Este prima oara cand de ziua mea chiar imi doresc sa fiu in spital ,imi doresc sa trec prin toate durerile, drumurile,frica,lacrimile ,ca sa pot renaste prin aceasta operatie.Va cer o sansa!🙏

CONT BANCAR:

Beneficiar: Poplahov Elena Ramona

IBAN: RO95 RNCB 0060 0738 3099 0006

BIC: RNCBROBU

CONT REVOLUT EURO:

Beneficiar: Poplahov Elena Ramona

IBAN: LT5132500006 3302 3188

BIC: REVOLT21

CONT REVOLUT LEI:

Beneficiar:Poplahov Elena Ramona

IBAN:RO82 BREL 000553869257 0100 “, a scris  Poplahov Elena Ramona.

Vezi campania AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.