Piese de port popular, unice în lume, expuse la Cetatea Făgăraș

Joi, 29 aprilie, localnicii din Veneția de Jos își scot zestrea  pentru a fi admirată  în Cetatea Făgărașului pentru două luni de zile.

Localnicii din Veneția de Jos sunt moștenitorii unui tezaur vestimentar de excepție pentru zona de răsărit a Țării Făgărașului, cu piese de port popular unice în lume, foarte puțin cunoscute de publicul larg, dar și de cercetătorii avizați, la ora actuală neexistând studii de specialitate care să ateste sau care să prezinte unicitatea satului și portului venețian.

Dacă sunteți dornici să descoperiți  această zestre unică în lume, o veți găsi la Muzeul Cetății Făgăraș începând cu data de 29 aprilie 2021.

În jurul amiezii de joi, 29 aprilie, vom transmite live vernisajul expoziției de port popular din Cetatea Făgărașului, unde vom avea ca invitați autorități locale din Primăria Părău, muzeografi și cercetători istorici, dar mai cu seamă localnici bucuroși să-și prezinte lumii întregi tezaurul venețian. Ora transmisiei live o vom anunța zilele următoare.

Mulțumim organizatorilor și voluntarilor, dar mai ales Asociației Culturale Ioan Cavaler de Pușcariu din Veneția de Jos – Muzeul satului venețian, Muzeului Valer Literat din cadrul Cetății Făgărașului, Primăriei Comunei Părău și tuturor colaboratorilor.“, ne-au transmis organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.