APIA a deblocat plăţile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA)  a anunţat deblocarea plăţilor efective pentru avansul din subvenţiile 2023. Potrivit Agenţie, toate plăţile se fac numai după emiterea deciziilor de plată, iar ordinea emiterii acestor documente este ordinea finalizării dosarelor, adică nu se fac plăţile în ordine alfabetică, pe judeţe sau în funcţie de banca unde beneficiarul are cont).
Perioada până la care se pot face plăţile în avans este 30 noiembrie 2023. La acest moment se achită numai schemele aferente sectorului vegetal.
„În primă fază se emite decizia de plată, aceasta este introdusă în sistemul de contabilitate APIA în vederea efectuării plăţii, iar în termen de câteva zile lucrătoare intră şi banii în contul fermierului”, a comunicat APIA.
Astfel, se asigură cadrul legal pentru plata, până la data de 30 noiembrie 2023, a peste un miliard de euro sub formă de avans.
„De prevederile actului normativ beneficiază pe Pilonul I al PS PAC 2023-2027 un număr de circa 800.000 fermieri pentru plata avansului aferent Cererilor de plată depuse în anul 2023”, se mai arată în comunicatul APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.