Slujbă de sfințire și Liturghie arhierească la biserica din parohia Gară

Credincioşii bisericii de la parohia Gară din Făgăraş au trăit sâmbătă, 28 octombrie clipe de bucurie duhovnicească când Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii 13 ani pentru construcția bisericii, care astăzi , pe lângă hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel “ a mai primit un hram: cel al Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Credincioşii din Făgăraș l-au întâmpinat pe ierarh înveşmântaţi în costumele populare specifice meleagurilor de la poalele Munţilor Făgăraş, iar în soborul slujitor, alături de preotul paroh Ioan Adrian Precup, s-au mai aflat protopopul de Făgăraş, preotul Iulian David, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare. Alături de credincioși au fost prezenți senatorul Marius Toanchina și primarul Gheorghe Sucaciu.

bis gara4Biserica a fost înconjurată de soborul slujitor şi credincioşi, iar ierarhul a stropit locaşul cu apă sfinţită, iar mai apoi ungându-l cu Sfântul şi Marele Mir.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre însemnătatea apropierii de Hristos.

Construcția bisericii a fost realizată între anii 2015 și 2023, după un plan întocmit de arhitect Iuliana-Eugenia Boeriu si  arhitect Mihai Racu, sub îndrumarea părintelui Ioan Adrian Precup, iar zidirea acesteia a fost executată de constructorul Virgil Mardare, sub atenta supraveghere a regretatului inginer Gheorghe Greavu. Cheltuielile au fost acoperite, în cea mai mare parte, de credincioșii din parohie.

Preotul paroh a mulțumit chiriarhului pentru bucuria duhovnicească evocând momentele construirii acestei biserici cu zile bune și mai puțin fericite dar care au închegat comunitatea de credincioși.

Preotul pensionar Dragoș Fulea a fost hirotesit întru iconom iar preotul paroh Adrian Precup a primit Ordinul ctitoricesc „Ioan Mețianu”, ca semn de apreciere pentru activitatea pastorală şi administrativă de la parohia Gară. Părintele Gheorghe Laurențiu Precup ce slujește în Elveția, a primit „Crucea Șaguniană” pentru clerici. Binefăcătorii acestui sfânt lăcaș, dirigintele de șantier, arhitectul și donatorul terenului, filantropul Silviu Strejut au primit Ordinul ctitoricesc pentru mireni „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna Mitropolitul Transilvaniei”.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

bis gara1 bis gara2 bis gara3 bis gara5 bis gara7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *