Începe demolarea podului de peste Olt de la Voila

Primăria Comunei Voila îi anunță pe cetățeni că peste câteva zile vor demara lucrările de demolare a podului de peste Olt. Notificarea a fost transmisă de firma care va executa aceste lucrări, respectiv  Compania de Demolări Industriale SRL și potrivit acesteia:  „în data de 22.09.2023, între orele 17.00-19.00 se vor executa lucrări de împușcare Pod Voila“.

Reamintim că după multe amânări cauzate de controverse tehnice, proiectul podului de la Voila a intrat în normalitate, la finalul lunii august, când a fost emis ordinul de reîncepere a lucrărilor.
„După doi ani de chin s-a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor. Toate problemele care au dus la blocarea proiectului au fost rezolvate. Urmează să se demoleze podul existent. Acolo sunt condiţii speciale, pentru că demolarea prin implozie vor cădea în albia râului, iar acestea trebuie recuperate. După ce se va încheia această etapă, va începe şi construirea noului pod. Vom avea discuţii cu constructorul privind termenul de finalizare, dar eu estimez că noul pod fi gata anul viitor, în august sau septembrie. Va trebui ca pentru acest proiect să încheiem un act adiţional”, a declarat Todorică, la finalul lunii august.
Acesta a menţionat că după multe luni de discuţii între constructor şi proiectant, a fost agreată soluţia tehnică privind realizarea fundaţiilor, acestea urmând a fi reconstruite exact unde sunt fundaţiile actualului pod. După ce fundaţiile vor gata, se vor monta şi elementele metalice, aduse pe şantier de aproximativ un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *