Jandarmii brașoveni care se întorceau din expediția de pe Monte Rosa au intervenit la un accident, pe Drumul Național 1

Aventura pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din Italia s-a încheiat pentru jandarmii montani din Brașov, dar drumul spre casă nu a fost lipsit de peripeții. În urmă cu câteva zile, un echipaj al Jandarmeriei Montane Brașov a urcat până la 4.554 de metri, în Vârful Punta Gnifetti, din masivul Monte Rosa, din Italia. Odată finalizat acest obiectiv pentru militari a urmat întoarcerea acasă.

Noaptea trecută, în timp ce se îndreptau spre Brașov, jandarmii au fost martori la producerea unui accident pe Drumul Național 1, în zona localității Cârtișoara, în intersecția cu DN 7C Transfăgărășan.

„Concret, în fața colegilor noștri se afla o autoutilitară de marfă care, în intersecția menționată mai sus, a pierdut controlul și s-a răsturnat. În interiorul acesteia se afla doar șoferul, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind ajutat de jandarmi să iasă în siguranță din autoutilitară. Având în vedere că intersecția a fost blocată de acest incident, colegii noștri au avut ca principală grijă dirijarea traficului, având în vedere vizibilitatea redusă pe timp de noapte și traficul intens de pe DN 1, aspecte ce puteau agrava consecințele evenimentului rutier. După ce au apelat numărul unic de urgență 112 pentru a solicita sprijinul colegilor de la poliție, membrii echipei montane „Les téméraires” au continuat să dirijeze traficul până la sosirea echipajelor specializate. Ne bucurăm că în urma acestui incident, nicio persoană nu a avut de suferit și suntem mulțumiți că am fost la locul potrivit pentru a sprijini toți participanții la trafic”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

sursa video: IJJ Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *