Petiție „Stop mirosului urât din orașul Victoria!”       

Orașul Victoria se confruntă de ani de zile cu problema mirosului insuportabil, problemă ce revine an de an și îi afectează pe toți locuitorii, mai cu seamă în timpul verii, când temperaturile sunt ridicate. Administrația locală nu are prerogativele legale pentru a lua măsuri în această situație de aceea a inițiat o petiție online.

„Stop mirosului urât din orașul Victoria!”, așa se numește petiția inițiată de reprezentanții primăriei. Camelia Bertea, primarul orașului Victoria susține că această petiție vine ca urmare a faptului că deși au făcut numeroase sesizări la organele competente, nu s-a luat nicio măsură concretă până acum.

S-au făcut sesizări către Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Brașov, Direcția de Sănătate Publică Brașov, Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Ultima sesizare trimisă de Primăria Victoria datează din 20 august. Totuși ieri, la Victoria a ajuns un autolaborator de la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru măsurarea poluanților atmosferici .

„În urma sesizărilor pe care le-am făcut, au început Să vină și răspunsurile. Ieri a sosit și autolaboratorul pentru măsurarea poluanților atmosferici de la Agenția Protecției Mediului de la Brașov. El este al Ministerului Mediului. Urmează să fie calibrat și va fi instalat la Victoria pentru câteva zile iar cu ajutorul acestuia se vor măsura poluanții atmosferici. “, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Petiția poate fi semnata AICI

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *