După caniculă, vin furtunile. Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Canicula sufocantă din ultimele zile se va încheia cu furtuni în mare parte din țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, iar vizat de aceste atenționări este și județul Brașov. Pentru ziua de astăzi sunt în vigoare două coduri galben și portocaliu de caniculă. Specialiștii ANM spun să ne așteptăm astăzi la temperaturi de până la 39 de grade Celsius.

Dar fenomenele extreme abia acum urmează. O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până la ora 16.00. În Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Mehedinți și Gorj vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

cod vest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la ora 16.00, până la ora 21.00 vor fi în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. În județele din vestul țării și sud vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

cod vest1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Codurile se vor schimba după lăsarea întunericului. De la ora 21.00 până mâine la ora 12.00 vor fi în vigoare alte două avertizări cod galben și portocaliu de furtuni, care vor viza și județul Brașov. Vom avea parte de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

cod centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *