Consiliul Județean alocă bani pentru lucrările de îndepărtare a barajului de arbori de la Crihalma

foto> Francezul din Cobor

Consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate în şedinţa de plen de astăzi un proiect de hotărâre privind repartizarea, din fondul de rezervă al Judeţului Braşov, a sumei de 20.000 de lei comunei Comăna, puternic afectată de inundaţiile de săptămâna trecută. Banii au fost alocaţi pentru acoperirea costurilor aferente îndepărtării barajului de arbori şi gunoaie ce s-a format la picioarele podului de pe DJ 104K şi a lucrărilor de igienizare a zonei intervenţii ce au fost efectuate de SC Gospodărire Comunală „Valea Comăni” SRL, aflată în subordinea Consiliului Local Comăna, potrivit bzb.ro.
Pe de altă parte, printr-un document transmis către Consiliul Judeţean Braşov, Primăria Comăna a precizat că din data de 14 martie, la nivelul comunei a fost instituită starea de alertă, printr-o hotărâre emisă de Prefectura Braşov, aceasta fiind valabilă până la finalizarea reparaţiilor la pod şi la drumul de acces.
Reprezentanţii Primăriei Comăna au solicitat Consiliului Judeţean Braşov să ia măsurile urgente ce se impun în această situaţie de alertă, pentru expertizarea podului, în vederea redeschiderii traficului rutier, chiar dacă se impune o restricţie de tonaj.
„La această oră, satele Crihalma, Ticuşul Nou (aparţinătoare comunei Comăna) şi Ticuşul Vechi şi Cobor (aparţinătoare comunei Ticuş) sunt în imposibilitatea de a ajunge la drumul naţional ce trece prin Comăna de Jos (satul de reşedinţă al comunei Comăna), care este principala legătură cu municipiul Făgăraş şi oraşul Rupea. Microbuzele şcolare nu pot transporta elevii, iar cadrele didactice nu pot ajunge la şcoli, ambulanţele şi maşinile de colectare a laptelui trebuie să facă un ocol de 40 de kilometri pentru a ajunge în satele amintite. Vă rugăm să urgentaţi realizarea proiectului tehnic de construire a unui pod din beton peste râul Olt între satele Comăna de Jos şi Crihalma şi să procedaţi şi achiziţionarea în regim de urgenţă a lucrărilor de executare a acestui pod, pentru a elimina definitiv această problemă” , se arată în documentul transmis administraţiei judeţene de Primăria Comăna, potrivit sursei citate.

De asemenea, primarul comunei anunță că târgul de animale de la Crihalma din 25 martie nu va mai fi organizat.

Din cauza evenimentelor meteorologice din ultima vreme, în urma ploilor abundente, podul care face legătura între Comana de Jos și Crihalma , a suferit grave deteriorări fapt ce a determinat interzicerea circulației. În consecință primăria Comana anunța pe toți cei interesați ,că târgul de animale de pe data de 25 Martie de la Crihalma nu va mai fi organizat“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *