Ziua Distinșilor Vizitatori, la Cincu

Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului DACIAN LANCER 18 va fi organizată joi, de la ora 11.30, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” din Cincu.
DACIAN LANCER 18 este un exerciţiu de comandament asistat de calculator, executat de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est – MNDSE în perioada 12-23 martie, în cadrul CNII „Getica”, la care participă aproximativ 900 de militari români şi străini.
Exerciţiul are rol de evaluare a Comandamentului MNDSE, activitatea fiind realizată de specialişti ai Comandamentului Forţelor Terestre Aliate şi monitorizată de Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa.
MNDSE, componentă a Structurii de Forţe a NATO, are misiunea de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda şi controlul în cadrul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianţei.
În cadrul Comandamentului îşi desfăşoară activitatea militari din 15 ţări contributoare – Albania, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi România, care şi-a asumat rolul de naţiune-cadru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *