Conducător auto cercetat penal pentru consum de alcool

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Făgăraș au întocmit un dosar penal după ce un conducător auto a fost identificat în trafic sub influența alcoolului.

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii au oprit în cadrul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto ce nu respectă rutiere, un vehicul al cărui conducător auto părea a fi sub influența alcoolului.

Pentru verificarea acestei bănuieli polițiștii au efectuat un test de verificare a consumului de alcool și au stabilit că bărbatul, de 31 de ani, din comuna Voila, județul Brașov, avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de rezultatul stabilit, s-a întocmit dosar penal și i s-au recoltat conducătorului auto mostre biologice, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *