Un val de caniculă cuprinde România. Zonele în care temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Un val de caniculă cuprinde România. În următoarele zile temperaturile vor ajunge la 37 de grade Celsius, spun meteorologii care au emis o informare fără cod.

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana, avertizează ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura aerului va fi în creștere și în București, iar de marți vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, maximele vor fi de 34…37 de grade și minimele de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar marți și vineri după-amiaza vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *