54 de cămine de bătrâni, verificate de către autorități în județul Brașov. Până duminică, vor fi raportate toate neregulile

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu să declanşeze urgent controale la toate centrele de îngrijire şi asistenţă din România finanţate din bani publici.

La Brașov, controalele au demarat în această dimineață prin ordin al prefectului. În total, după cum ne-a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii sunt verificate 54 de astfel de unități, atât de Stat, cât și private, iar controalele se vor încheia duminică. La finalul controalelor ar urma să se facă un bilanț al problemelor, precum și să fie dispuse măsuri în vederea rezolvării neregulilor întâlnite.

Decizia a fost luată după ce peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţea trecută, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile unde bătrânii cu dizabilităţi erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată. 56 din acești bătrâni găsiţi în condiţii inumane în trei azile din localitatea Voluntari au fost transportaţi de echipajele SMURD la spitale.  Centrele unde erau ținute cele aproximativ 100 de victime sunt „Casa Cora” şi „Armonia” din Voluntari şi centrul „Gabriel cel Viteaz” din Afumaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.