Continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan. Când se redeschide cel mai spectaculos drum din România

Este iarnă în toată regula pe Transfăgărășan. Troienele ajung şi la 4 metri, pe unele zone de pe cel mai spectaculos drum din România.

DRDP Brașov continuă deszăpezirea Transfăgărășanului, drumarii sperând că vor putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni, mai devreme față de termenul obișnuit de 1 iulie.

Drumarii lucrează în condiții de iarnă pe Transfăgărăşan, unde nămeţii ating, în unele zone, chiar și 4 metri, iar temperaturile sunt destul de scăzute.

DRDP Brașov estimează că circulația rutieră pe cel mai spectaculos drum din România ar putea fi redeschisă în aproximativ două săptămâni.

Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, a transmis DRDP Braşov.

Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri din Transfăgărășan a început pe 12 mai, când  stratul de zăpadă depășea pe alocuri 5-6 metri grosime.

Amintim că din cauza zăpezii şi Transalpina este închis. CNAIR a amânat redeschiderea Transalpinei, pe DN 67C, tronsonul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *