Reţeaua de alimentare potabilă din Şercaia va fi extinsă

Reţeaua de alimentare potabilă din Şercaia va fi extinsă în toate cele trei sate ale comunei (Şercaia, Hălmeag, Vad), proiectul fiind în acest moment în etapa obţinerii acordului din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov. În total, noua reţea va avea o lungime de 6634,8 m, din care în 3840,3 m în satul Şercaia, 993,3 m în satul Hălmeag şi 1801,2 m în satul Vad. Cele mai complicate lucrări vor viza satul Hălmeag, unde nu se poate asigura presiunea necesară.  Pentru a se rezolva problema va fi instalat un rezervor de 100 mc.
Prin această investiţie se vor realiza 30 de branşamente în comuna Şercaia, 115 branşamente în satul Vad şi 35 de branşamente în satul Hălmeag, potrivit bzb.ro.
Cel puţin în satul Vad, realizarea unei reţele de alimentare cu apă este aşteptată de mulţi ani, însă proiectul a tot fost amânat. Înainte de anul 2010, a fost pregătit un proiect prin care satul ar fi urmat să fie alimentat dintr-o sursă din Munţii Făgăraş, fiind realizată chiar şi o conductă până aproape de sat. Proiectul a fost abandonat şi, ulterior, autorităţile locale din comuna Şercaia au optat pentru alimentarea satului dintr-o subterană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *