Ligia Deca, despre greva generală anunțată de sindicatele din învățământ

Ministrul Educației, Ligia Deca, se arată încrezătoare că sindicatele din învățământ vor da dovadă de responsabilitate și că nu vor apela la forme de protest care să ducă la blocarea anului de învățământ, mai ales că există posibilitatea ca mare parte dintre cerințele profesorilor în privința grilei de salarizare să fie soluționate de guvernanți. Deca a precizat pentru Digi24 că  nu totul ține de Ministerul Educației în privința cerințelor sindicatelor și că partea de salarizare trebuie să treacă de validarea Ministerului Finanțelor.

Liderii de sindicate au mai avut întâlnire cu reprezentanții coaliției de guvernare, au avut întâlniri curente cu guvernanții și sigur vor mai avea discuții zilele acestea. În ce ne privește, am mai spus că la Ministerului Educației grila de salarizare a fost discutată încă de la finele anului trecut, atunci am avut și procedurile pentru negocierea contractelor colective de muncă, deci partea care ținea de noi s-a finalizat. Dar chestiunile legate de salarizarea unică ține de Ministerul Muncii. Banii care trebuie să fie alocați necesită validarea Ministerului de Finanțe”, a spus Ligia Deca în emisiune la Digi24.

Ea a indicat că în mod special nemulțumirile sindicaliștilor vizează legea salarizării unice care nu ține de competența Ministerului Educației, dar se arată convinsă că se vor găsi soluții împreună cu miniștrii avizați, astfel încât să nu se ajungă la forme de protest care să aducă blocaje în parcursul educațional.

Reamintim că pentru data de 17 mai este programată grevă de avertisment în învățământ, iar pentru luni, 22 mai, sindicatele au amenințat cu greva generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *