Băncile primesc de astăzi cereri pentru programul Noua Casă

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunţat că de vineri, 26 martie, finanţatorii primesc dosare pentru programul „Noua Casă”, plafonul de garantare aprobat fiind de 1,5 miliarde lei. „Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanţelor, urmând ca aplicaţia informatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. De mâine (vineri, n.r.) finanţatorii primesc dosare pentru noul Program”, a precizat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor, într-un comunicat transmis ieri redacţiilor.
Programul Noua Casă diferenţiază locuinţele în funcţie de preţ în contextul cerinţelor legate de categoria locuinţei, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:
– cu un preţ de maxim 70.000 euro – majoritatea locuinţelor achiziţionate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%;
– cu un preţ cuprins între 70.001 euro -140.000 euro – locuinţe NOI, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.
Programul permite şi achiziţionarea unei proprietăţi cu o valoare ce depăşeşte 140.000 euro cu condiţia achitării diferenţei din surse proprii.
Informaţii complete privind condiţiile de eligibilitate, documentele solicitate şi modul de accesare a programului Noua Casa, ediţia 2021, sunt publicate pe site-ul www.fngcimm.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.