Destinația anului 2023: Țara Făgărașului, locul I pentru cea mai bună promovare, locul II, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție“

Chiar dacă nu a obținut premiul cel mare, respectiv titulatura de „destinația anului 2023“, Țara Făgărașului rămâne în topul destinațiilor de călătorie din acest an. În competiția organizată pe platforma  www.destinatiaanului.ro, la capitolul „Tărâmuri cu istorie și tradiție“- Țara Făgărașului a obținut locul 2, pe primul loc situându-se Ținutul Mănăstirilor din Bucovina.

Totuși, făgărășenii, dar și cei care iubesc Țara Făgărașului, cu peisajele de poveste și o istorie marcantă pentru țara noastră, s-au solidarizat și au promovat zona în mod exemplar. Astfel, Țara Făgărașului a obținut locul întâi la categoria „Cea mai bună promovare“, alături de Timișoara și Valea Verde Retreat.

De asemenea, printre obiectivele din zona noastră, la capitolul Destinații Gastronomice, un restaurant din Făgăraș, mai exact Casa Terra, a reușit să se situeze pe locul 2, iar „Casa de Sub Munte“, din zona Sumerna(Ucea), la categoria „Boutique“, a obținut Locul 3.

CASA DE SUB MUNTE

Competiţia ”Destinaţia Anului” se află la a treia ediţie, s-a desfăşurat la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Anul acesta ne-am propus să fim un juriu pe măsura a ceea ce merită România. Anul trecut am fost doar trei, iar anul acesta am fost 106. Ce văd eu? Văd oameni care iubiţi România, iubiţi frumosul, vă lăudaţi cu asta şi alegeţi conştient să vedeţi jumătatea plină a paharului. Anul acesta a fost făcută o cercetare la care au răspuns 3.000 de persoane. Rezultatele din această seară au avut trei voturi: publicul, juriul şi această cercetare care arată că 62% dintre români şi-au petrecut vacanţa în România şi recomandă România cu nota 10, iar 64% au mers în străinătate. Cred că este un mare progres că românii recomandă România la egalitate cu destinaţiile din străinătate. Cred că am început să vedem şi să apreciem ce avem acasă”, a declarat Felix Tătaru, preşedintele juriului.

Mai multe detalii: https://www.destinatiaanului.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.