Opoziția nu se lasă! A găsit un alt mod de a bloca proiectele Făgărașului
Chiar dacă au pierdut majoritatea din Consiliul Local Făgăraș, opozanții din plen găsesc noi metode de a încerca să blocheze proiectele de pe Ordinea de Zi. Ultima găselniță a celor din PNL și a consilierilor Johannes Klein(FDGR), Corina Polmolea și Aurel Ludu, a fost să părăsească sala de ședințe pentru ca ședința să nu fie statutară și astfel proiectele să nu fie votate. Mai rău, a fost faptul că însuși președintele care conducea ședința, Emanuel Dobria-PNL, a părăsit plenul, ca mai apoi să se reîntoarcă și să declare ședința închisă deși mai erau două puncte pe Ordinea de Zi. (vezi video)
„Ședința s-a terminat înaintea parcurgerii Ordinii de Zi. Liberalul Florin Dobria, cel care a fost președintele de ședință, la un moment dat, nu a mai știut cum să gestioneze situația și incorect cum a procedat, a oprit ședința, fără nicio justificare. De fapt și de drept a fost chemat de șeful lui, Lucian Cupu, să plece din ședință, ca ședința să nu mai poată fi statutară. Mi se pare o mojicie a liberalilor ca ei să nu stea la ședință, să voteze proiectele de hotărâre care ajută făgărășenii. Atunci, când ei nu mai au majoritate, pur și simplu, recurg la lucruri care nu fac cinste unui consilier local. Astăzi, s-a demonstrat încă o dată că în Consiliul Local sunt trimiși oameni de către partide care nu au de-a face cu politica cetățeanului, ci pur și simplu au de-a face cu un grup de interese sau interese proprii. La suplimentarea proiectului Ordinii de zi, la cele trei proiecte urgente pe care le-am suplimentat, primul punct a fost parcurs, cu toate că liberalii au ieșit din sală, iar președintele nu avea ce face, trebuia să rămână în sală, pentru că el trebuia să conducă ședința. S-a supus la vot proiectul de modificare a organigramei spitalului, s-a votat cu 9 voturi din cei 10 prezenți, ceea ce înseamnă că a fost statutară ședința. Domnul Florin Dobria, președintele ședinței a ieșit afară, s-a întors și a continuat ședința cu al doilea punct de pe Ordinea de Zi suplementară. Ceea ce înseamnă că primul punct a fost parcurs, s-a votat, iar hotărârea va trebui semnată de către președinte. Dacă președintele nu vrea să o semneze, trei consilieri au dreptul să semneze acea hotărâre, iar ea va fi trimisă la Prefectură. Vreau să menționez că ei nu și-au dorit ca spitalul să aibă modificarea acelei organigrame, de fapt era vorba de transformarea unor posturi, pentru a mai aduce personal medici și asistente. Ei nu înțeleg că aceste proceduri administrative din activitatea publică trebuie făcute în anumit fel și trebui supuse legalității. Pur și simplu, ei vor să aducă oamenii în fața lor, se cred niște atotputernici: să umilească managerii, să umilească doctorii, asistentele, să umilească pe oricine, crezându-se în funcție și crezând că fără votul lor nu se întâmplă absolut nimic.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
„Ca presedinte de sedinta, am aceleasi drepturi ca fiecare consilier. Daca anumiti consilieri au avut voie sa paraseasca sala pentru a nu vota, acelasi lucru am vrut sa il fac si eu. Mi-a indeplinit atributiile de presedinte prin supunerea la vot a proiectului dar nu am dorit sa votez acel proiect in niciun fel, astfel am parasit sala. Comportamentul celor din sala atunci cand am supus la vot proiectul a fost de gradinita iar pe filmare se poate observa acest lucru.“, ne-a declarat Emanuel Dobria, președintele de ședință.
NU au pierdut majoritatea. Useristele joaca la doua capete, dupa cum le dicteaza interesul.