Puieți de salcâm, plantați la Boholț

IMG-20230424-WA0020A devenit deja tradiție ca în fiecare primăvară, în comuna Beclean să fie organizate campanii de plantare de puieți. Ieri, reprezentanții primăriei, dar și cei ai Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“ au plantat puieți de salcâm în zona satului Boholț. 

 

Pentru al șaptelea an consecutiv, autoritățile comunei Beclean organizează acțiuni de plantare de puieți din diferite specii. Ieri, în zona satului Boholț s-au plantat puieți de salcâm, puieți primiți gratuit de la Asociația „Creștem România Împreună“.

Ca în fiecare primăvară, în pădurile proprietatea Primăriei Beclean, mergem și plantăm puieți.  Puieții sunt obținuți gratuit prin programul  „Plantează în România“. Și în acest an, am plantat puieți din specia salcâm, o specie care se pretează foarte bine la zona de deal și se prind aproape toți, nu sunt pierderi mari , iar creșterea e una bună. “, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Aceasta nu e singura acțiune de plantare de puieți. Potrivit primarului, în perioada următoare va  fi organizată o acțiune de plantare de puieți de molid  și în zona montană.

În zilele care urmează, vom merge și în zona de munte  împreună cu cei de la Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului“, iar acolo se va planta molid,  care este specific zonei Munților Făgărașului. Vom planta în zona Berivoi, pe Râuleț, pentru că s-a dus zăpada și acum e propice pentru plantat, deoarece se plantează în mustul zăpezii, pentru a avea suficientă umiditate“, ne-a mai spus primarul com. Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.