Rezultate excepționale la Colegiul „Radu Negru“. 16 elevi s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare

Elevii Colegiului Național „Radu Negru“, fie că vorbim de cei din ciclul gimnazial, fie de cei din ciclul liceal, reușesc în fiecare an să urce Făgărașul pe podium și să obțină rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare. Nu mai puțin de 37 de elevi s-au impus la județ și au venit acasă cu locurile întâi, doi și trei. Astăzi, îi vom cunoaște pe elevii și profesorii, care au reușit performanța de a situa colegiul pe locul întâi, la fazele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare și astfel s-au calificat în etapa următoare și vor reprezenta județul la etapele naționale. Acolo unde se vor întrece cu cei mai buni elevi din țară.

Rezultate excepționale pentru elevii ciclului gimnazial

16 elevi din ciclul gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Radu Negru“ au obținut locul întâi pe județ, la olimpiadele și concursurile școlare, reușind astfel să se califice la fazele naționale.

f88cd92e-6844-4d72-9528-d4f56f1d57fdSunt foarte bucuroasă să mă aflu astăzi aici, în această ipostază alături de eleva mea, Marta Paroș, care a reușit să obțină un rezultat excepțional și anume locul întâi pe județ, la Olimpiada de Limba și Literatura Română și, evident, calificarea la olimpiada națională“, ne-a spus Mioara Arsene, prof. de Limba și Literatura Română de la Colegiul Național ,,Radu Negru’’.

Nu mi-a venit să cred când am aflat, pentru că nu m-am pregătit foarte tare, dar am o pasiune la literatură, iar împletită cu învățatul gramaticii, care mi se pare foarte importantă, a rezultat ceea ce sunt acum“, ne-a spus Marta Paroș, elevă în clasa a VI-a.

 

ce028c90-8e21-4876-9564-9937f590f9e5Mă bucur să fiu aici alături de Teodora Macaria, care ne-a oferit o surpriză deosebită, obținând locul întâi și calificarea la etapa națională la Concursul de „Cultură și spiritualitate românească“. Este o premieră, pentru că acest concurs este unul multidisciplinar. Rezultatul îl datorăm și doamnei profesoare de religie, Sucaciu Laura, care o pregătește pe partea aceasta, iar Teodora ne-a surprins pe toți prin seriozitatea ei, prin pasiunea pentru lectură și creație“, ne-a spus Anca Mogoș, prof. Limba Română.

Nu m-am așteptat la acest rezultat, a fost ca un vis pentru mine. M-am simțit foarte bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu și doamnelor profesoare, care m-au ajutat. Este nevoie de multă muncă, pentru un asemenea rezultat“, ne-a spus eleva Teodora Macaria.

 

82252683-bb38-4b72-ac20-e205fcf452caMă bucur foarte mult, pentru că anul aceasta, în premieră, am participat cu o echipă la etapa județeană și am obținut calificarea la etapa națională. Echipa e formată dintr-un elev de clasa a VII-a și un elev de clasa a VIII-a, Foca Rareș și Naneș Emanuela, cărora le și mulțumesc pe această cale, pentru seriozitatea cu care s-au implicat în pregătire și cu care au abordat subiectul. Țin să-i felicit și să le urez mult succes la etapa națională“, ne-a spus prof. Educație Socială, Mihaela Popa.

Chiar nu mă așteptam la un asemenea rezultat, având în vedere faptul că a fost cumva din scurt pregătirea, dar parțial mă așteptam la un asemenea rezultat, pentru că m-am pregătit foarte mult , am stat după ore și împreună cu colega mea, Naneș Emanuela, am reușit să obțin acest rezultat extraordinar“, ne-a spus Rareș Foca, elev în clasa a VII-a.

Consider că în clasa a VIII-a este destul de greu să te axezi și pe olimpiade și concursuri, dar și pe Evaluarea Națională. Sunt foarte impresionată de rezultatul pe care l-am obținut și îi aduc mulțumiri doamnei profesoare Mihaela Popa, care ne-a pregătit pe amândoi“, ne-a spus eleva Emanuela Naneș.

Calificarea la etapa națională au obținut-o și elevi din ciclul liceal la olimpiadele sau concursurile de: religie, istorie, logică, informatică, engleză, comunicări științifice și „Cultură și spiritualitate“.

76d029a6-a928-49c5-9dae-b8713884c77cLa începutul anului școlar , au venit la mine două eleve din clasa a XII-a: Eliza Dodea și Atena Buzbuchi  și au manifestat dorința de a participa la Olimpiada de religie. Am răspuns afirmativ, chiar m-am bucurat mult și împreună, mai mult elevele decât mine, am depus o muncă asiduă, constantă, foarte serioasă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Dodea Eliza a obținut locul al treilea la faza județeană, iar Atena a obținut locul întâi, calificându-se la etapa națională, care va avea loc la Arad. Vreau să mulțumesc mult lui Dumnezeu pentru asemenea elevi, care chiar fac cinste colegiului și nu numai, pentru că pe lângă muncă, există și o credință, o credință foarte puternică și manifestată, într-un mod frumos și mulțumesc și elevelor și le felicit din tot sufletul“, a declarat Daniel Filip, prof. de Religie.

M-am bucurat foarte mult când am aflat că am luat premiul întâi. A fost destul de dificil ca în clasa a XII-a să particip la olimpiadă. Pe lângă pregătire pentru Bacalaureat să am și o pregătire suplimentară, dar mi-am dorit, așa cum a spus și domnul profesor, să particip. Am dedicat timp pregătirii și învățatului și am reușit să obțin cel mai mare punctaj din județ. Mulțumesc lui Dumnezeu și domnului profesor“, ne-a spus Atena Buzbuchi, elevă în clasa a XII-a E.

0d687ca2-ee6c-4176-9e52-b0d2ebeae3b1Aici vorbim de valoare, nu numai în cazul istoriei, ci la toate științele pe care le intervievați acum. Valoarea presupune muncă destul de multă, atât din partea profesorilor, cât mai ales din partea elevilor. Valoarea însă, la momentul acesta, este răsplătită doar pentru imaginea pe care școala o are acum, prin efortul elevilor și profesorilor. Sperăm ca noua Lege a Învățământului cumva să fie mai aproape de încurajarea și materială a valorii, în lumea materială în care noi înșine trăim. O vorbă veche spune așa: atunci când ucenicul este pregătit, apare și maestrul în viața lui. Eu am ucenicit aici în liceu mai bine de 20 de ani, imediat se fac 30, iar maestrul meu a apărut acum. Mă bucur că a apărut acum, este tot ce poate fi mai bun într-un elev de valoare: muncă multă, smerenie multă, limbaj elegant, echilibru, judecată amplă. La istorie nu este chiar așa simplu, iar din punctul acesta de vedere, pentru mine nu este o surpriză, este o confirmare și mă bucur că Florin a avut tăria de  a scrie până la capăt ceea ce oricum știa ce trebuie să fie scris. Felicitări, Florin!“, ne-a spus prof. de istorie, Ioan Streza.

Nu m-am așteptat la acest rezultat, însă l-am primit cu recunoștință. Anul acesta a fost al doilea an în care an avut prilejul de a participa la Olimpiada de istorie și, sub îndrumarea domnului professor, am excelat. Drumul pe care l-am parcurs până acum la istorie a fost unul greu, însă, dat fiind că istoria este o pasiune de-a mea, drumul a fost mult mai ușor și acum, cu valorile pe care le-am deprins din studiul istoriei, sper să-mi clădesc un drum spre viitor mult mai bun“, ne-a spus Florin Streza, din clasa a XII-a E.

9d90f9c7-81c3-476f-ba03-06053278ecb3Acești trei elevi sunt IT-iștii cei mai buni din școala noastră. Au participat la un concurs județean, organizat de colegiul Național de Informatică „Grigorie Moisil“, unde au obținut locul întâi. Am fost plăcut surprinsă și m-am bucurat că au luat locul întâi “, ne-a spus prof. de Informatică, Claudia Trif.

Împreună cu colegii mei, Suster Alin și Apostu Mihai, am fost la acest concurs organizat de Colegiul Național Moisil. Suntem fericiți de rezultatul obținut, am realizat o prezentare multimedia despre fotografie și istoria fotografiei și se pare că ne-a ieșit și am reușit să prezentăm cu succes proiectul“, ne-a spus elevul Rareș Taflan.

 

 

694492aa-9cad-432f-88ae-909e09daf30eMă bucur că anul acesta am avut această oportunitate de a-l îndruma pe Rareș și de a obține un punctaj deosebit la proba scrisă și apoi, în urma probei de baraj,  am obținut calificarea la națională. Vreau să-l felicit pe Rareș, pentru că este un copil deosebit, un copil muncitor, un copil care, pe lângă aceste calități,  este foarte modest și niciodată nu a spus nu. Îl felicit că mi-a dat posibilitatea să am această experiență, deși și în anii trecuți am coordonat elevi, nu am avut această experiență deosebită și acea trăire deosebită pe care mi-a dat-o Rareș, prin calificare lui la etapa națională de limbă engleză. Îl felicit și îi doresc mult succes în continuare“, a declarat Lavinia Dușa, prof. de Limba engleză.

Pentru rezultatul la Olimpiada de Engleză datorez mulțumiri și doamnei profesoare care m-a ajutat în pregătire. Nu aș zice că e vorba de numărul de ore de învățat, ci de determinarea și dorința de a reuși“, ne-a spus Rareș Taflan.

be7dea5e-82cc-4f1f-85d6-e618d5f5b7a3Povestea noastră începe încă din clasa a VII-a, când am cunoscut-o pe Ioana în cadrul programului de voluntariat SNAP. Atunci am descoperit o fată sensibilă, uneori cu capul în nori, dar foarte inteligentă. Ulterior, în clasa a IX-a, era cea mai activă la Logică și ea a fost cea care m-a întrebat dacă există Olimpiadă de logică. Vă spun sincer că nu am pregătit niciodată elevi pentru acest tip de olimpiadă, așa că i-am sugerat să aștepte până în clasa a X-a. Între timp a intervenit pandemia și ne-am regăsit acum în clasa a XII-a, când a început și pregătirea pentru Bacalaureat, tot la Logică și, bineînțeles, am zis să încercăm. A fost un proces în care am învățat împreună, un proces de evoluție pentru amândouă. Eu îi sunt recunoscătoare, mai ales că este prima elevă calificată la etapa națională, la o olimpiadă de Logică, din Colegiul Național „Radu Negru“. Așa că felicitări, draga mea și o așteptăm și de la națională cu un premiu“, ne-a spus prof. Ioana Orzea.

A fost o experiență nouă, a fost foarte plăcută, pentru că am fost într-un colectiv foarte bun. Am fost la olimpiadă împreună cu Alexandra și cu Julia și asta m-a ajutat. Ne-am ajutat între noi, am învățat împreună. Sunt foarte fericită că acum o să particip la etapa națională, vreau să-i mulțumesc în special doamnei profesoare pentru că fără dânsa nici una dintre noi nu am fi reușit să facem aceste perfomanțe și sper să vin înapoi acasă cu locul întâi“, ne-a spus Ioana Avram, elevă în cls. a XII-a E.

ffa25d7f-de12-4e73-a231-5cb472097c01Împreună cu cei doi elevi din clasa a XI-a, de data aceasta, profil Mate-Info, Steavu Matei și Roșu Andrei, am participat la Concursul de comunicări științifice, unde am ocupat locul întâi, cu calificare la faza națională. Este o combinație între Biologie, noțiuni de informatică, programare, tocmai de aceea elevii noștri au excelat de data aceasta și au obținut această frumoasă calificare“, ne-a spus Alexandrina Rusu, prof. de Biologie.

Personal, pot să zic că mă așteptam la un asemenea rezultat pentru că lucrez foarte mult, în special cu Arduino, ce am folosit și pentru proiect“, ne-a spus Matei Steavu.

Alături de colegul meu Matei am reușit să ajungem la etapa națională. Eu nu m-aș fi așteptat nici într-o mie de ani la un asemenea rezultat, dar cu ajutorul muncii și a unui colectiv care ne-a ajutat, am reușit să ajungem aici“, ne-a spus Rareș Andrei Roșu.

f7d3642c-270d-4d05-b22c-fd40ade5f7b4„Particip pentru prima dată la Olimpiada cu caracter disciplinar „Cultură și spiritualitate“, o olimpiadă relativ nouă. Eu sunt cea care m-am dus înspre Lavinia, ca să o rog să participe la această olimpiadă, mai ales că ea a mai avut niște succese la Olimpiada de Religie și m-am gândit că ar putea să îmbine cele două discipline: limba română și religia. Am participat cu doi elevi de la clasa a XII-a, amândoi au obținut premii. Mihail Neagu, premiul al treilea și Lavinia Șeicărescu, premiul întâi, calificându-se astfel la faza națională. Pentru mine a fost o surpriză. Nu mă așteptam la un asemenea rezultat, deși știam că Lavinia este o fată extrem de conștiincioasă, meticuloasă, pasionată de lectură, dar cred că succesul de acum se datorează unei munci asidue, perseverentei, la clasă, în primul rând. O felicit pentru rezultatul obținut!“, ne-a declarat Adriana Gavrilă, prof. de Limba și Literatura Română.

Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească a reprezentat ceva nou pentru mine. De asemenea, un drum pe care nu știam dacă să-l urmez sau nu. În momentul în care a venit doamna profesoară la mine și mi-a propus să particip la olimpiadă, am ezitat inițial, datorită faptului fiind în clasa a XII-a, dar am zis să merg înainte, iar rezultatul m-a bucurat foarte mult“, ne-a spus Lavinia Șeicărescu, elevă în clasa a XII-a A.

8296ee26-281b-415b-aefe-b21c121a3c48„Sunt mândră de cele două eleve pe care le am lângă mine, eleve din clasa a IX-a B, profil cu studiu intensiv al limbii engleze, Popa Teodora și Cătălina Boroianu. Cătălina și Teodora s-au calificat la faza națională a concursului de Limba Engleză international Koala, este un concurs relativ nou, care se bucură în ultima perioadă de o creștere a popularității. Sunt trei etape ale concursului international, fetele au trecut de etapa întâi, etapă care a presupus testarea pe o platformă internațională, la care au răspuns la un număr de 40 de întrebări, timp de 60 de minute. Etapa întâi a fost promovată de primii 10% din numărul total de participanți din România și Republica Moldova, iar Teodora și Mădălina s-au aflat printre cei 10% candidați care au reușit să se califice la etapa națională. Sunt  foarte mândră de ele, sunt foarte serioase, meticuloase, iubesc engleza“, ne-a spus Roxana Chima, prof. Limba Engleză.

Pentru mine, rezultatul concursului este o mare reușită, având în vedere că e primul concurs de acest tip, la care particip și fiind o iubitoare de limba engleză este oarecum un nou merit și o nouă experiență“, ne-a spus Cătălina  Boroianu .

Am participat la concursul Koala, un concurs international de engleză. A fost primul concurs de acest tip la care am participat și am făcut-o pentru că am vrut să încerc, nu m-am așteptat la asemenea rezultate. De curând am dat și cea de-a doua etapă și acum aștept să vedem ce rezultate vom avea. A fost o experiență, a fost greu, dar a meritat “, ne-a spus eleva Teodora Popa.

„Ne mândrim cu astfel de rezultate și iată că dovedim încă o dată că la nivelul instituției noastre, Colegiul Național „Radu Negru“, învățământul și educația sunt la un nivel superior. Prin promovarea elevilor valoroși de astăzi, atingem legătura dintre misiunea și viziunea școlii, pe care noi o avem structurată într-un slogan, pentru cei care vor să se înalțe prin educație. Astăzi, cei 37 de elevi au obținut locurile 3,2 și locul întâi, asta însemnând calificare la faza națională. Acești elevi dovedesc că învățarea în colegiul nostru are formă și fond. Ne bucurăm că avem echipe mixte profesori-elevi, care reușesc să dovedească că munca în echipă poate duce elevii pe cele mai înalte culmi, în cazul nostru, culmea, este această desăvârșire educațională. Subliniez faptul că mai ales acum, în contemporaneitate este greu să faci performanță și totuși, avem 16 elevi calificați la fazele naționale“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *