Multă distracție astăzi pe lacul cetății. Concursul de canotci, un succes. Galerie FOTO

Distracție multă, dar și competiție astăzi, pe lacul Cetății Făgăraș. Pentru prima dată, aici s-a desfășurat un concurs de canotci, concurs organizat de Rowmania, sub atenta supraveghere a marelui campion Ivan Patzaichin. Făgărășenii nu au ratat o asemenea șansă și s-au înscris cu mic, cu mare la această competiție, care face parte din Festivalul „Art Festin Făgăraș“. 

10 echipe  s-au înscris în concurs și fiecare echipă a avut 11 concurenți. Este vorba de echipele: Jandarmeria, Pompierii, Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte, Dinastia Solomon, Țapinarii, Robofish, Portocala plutitoare, Echipa improbabilă, Minionii și Barcagii.

Tinerii au nevoie de modele, de oameni care să-i susțină pentru că ei au nevoie de cineva să-i îndrume și noi trebuie să-i îndrumăm să facă mișcare“, a spus Ivan Patzachin.

Este din punctul meu de vedere un proiect foarte important pentru Făgăraș. Așa cum spuneam, noi trebuie să punem Făgărașul pe harta turistică a țării iar acest concurs de canotcă este premergător unui proiect mult mai mare, pe care vrem să-l realizăm împreună cu Ivan  Patzaichin. Noi avem râul Olt, care trece prin Făgăraș și putem folosi acest râu și faleza râului pentru diferite acțiuni și activități. Avem un proiect foarte interesant, foarte mare pentru Făgăraș, dar detaliile le vom spune după ce le vom stabili. Primăria are o deschidere extraordinar de mare și vom ajuta ca marele sportiv, să organizeze tot felul de evenimente sportive, de înaltă clasă la Făgăraș“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Una din echipele înscrise în concurs a fost echipa Țapinarilor, o echipă de temut pentru ceilalți concurenți, mai ales că mai mulți membrii ai echipajului au practicat mulți ani acest sport.

Nici eu, nici colegii mei nu suntem pentru prima dată într-o barcă. Sunt împreună cu colegii mei, frații Popa, celebri în acest domeniu și sperăm să facem o surpriză frumoasă. Am aici toată elita Făgărașului în materie de sport și cu siguranță vom face o surpriză frumoasă, sper“, a spus Daniel Cherecheș.

Locuiesc la Brașov și bineînțeles că nu putea să ratez această ocazie. 15 ani am practicat acest sport la Dinamo București“, a spus Ciprian Popa.

Nu au lipsit nici echipele Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei.

Suntem din cadrul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș. Avem colegi de la postul montan Sâmbăta de Sus și din cadrul subunității din Făgăraș. Încercăm să promovăm imaginea instituției și în special sportul. Vrem să fim alături de comunitate și să-i încurajăm și pe alții. E pentru prima dată pentru toți din echipa Jandarmeriei când participăm la un asemenea concurs și sperăm să nu facem baie. În rest, sper să ne simțim bine“, ne-a spus plt.adjutant Bogdan de la Detașamentul de Jandarmi Făgăraș.

 

 

Participăm și noi la competiția organizată de domnul Patzaichin. Am făcut o echipă, avem și un coleg care a mai participat  la genul acesta de competiții, a fost legitimat la un club și suntem aici, cu toată lumea, să ne distrăm în primul rând“, ne-a spus mr. Radu Nan, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Am făcut acest sport la o vârstă fragedă, la 15 ani, la Clubul Sportiv Orșova, timp de un an de zile“, ne-a spus plt. maj.Georgian Comșa, de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș.

 

„Ținând cont că nu am avut de mult o astfel de manifestare în Făgăraș, era imposibil ca noi din partea Centrului de Pregătire pentru Infanterie și Vânători de Munte să nu facem echipă și să ne întrecem astfel și cu alți colegi de la alte instituții din oraș“, ne-a declarat Adrian  Lucaci, maistru principal la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

Am venit tocmai de la București pentru a participa la această competiție, sunt alături de colegii mei, îi susțin și am venit să câștigăm“, a spus sublocotenent Gabriel Chiriloiu, ofițer cu relații publice la CIIVM Făgăraș.

Deși vremea nu a ținut cu spectatorii, aceștia au venit în număr de destul de mare să vadă concursul de canotci. Toată lumea a rămas impresionată de spectacolul de pe lacul cetății . Un moment deosebit a fost și spectacol ecvestru. Cei prezenți lângă lacul cetății au putut admira exemplarele superbe de lipițani de la Herghelia „Sâmbăta de Jos”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.