Județul Brașov, sub atenționare Cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali, valabilă pe parcursul zilei de marţi, în special la altitudini de peste 1400 metri.

Potrivit meteorologilor, în zonele avertizate se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben, valabilă în intervalul 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14. Fenomenele vizate vor fi intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *