Marșul Pro Viață, pentru prima dată la Făgăraș

În peste 1100 localități din România și Republica Moldova au fost organizate în luna martie activități pro-viață. Acestea culminează în fiecare an cu Marșul Pro Viață, o manifestare de susținere publică a vieții încă din perioada ei intrauterină și de îndemn pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și pentru copiii lor.

mars viata1Anul acesta evenimentul a avut loc și la Făgăraș. Marșul a pornit de la biserica Sf. Nicolae – Brâncoveanu, a parcurs bulevardul principal până în centru, apoi a ajuns la Casa Municipală de Cultură, unde copiii de la Asociația Hai la chitară, coordonați de preotul Marius Demeter și soția lui au susținut un mic concert.

În cadrul evenimentul a fost prezentat și Centrul Pro Viață înființat în cadrul Asociației Doamna Maria Brâncoveanu, care oferă alternative și sprijin femeilor aflate în criză de sarcină.

La Făgăraș, marșul a fost organizat de filiala locală a Frăției ortodoxe „Sf. M. Mucenic Gheorghe”.

 La nivel național: „Prin tema din acest an, „Viitorul este pro-viață”, ne-am propus să stimulăm conștientizarea și implicarea participanților și a societății în construirea unui viitor pro-viață – acel viitor în care fiecare femeie însărcinată aflată în dificultate va fi sprijinită pentru a-și naște copilul și în care viața fiecărui copil născut și nenăscut va fi valorizată la demnitatea ei deplină, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, indiferent dacă e băiat sau fată.” , potrivit comunicatului de presă al Marșului Pentru Viață.

mars viata3 mars viata4 mars viata5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *