40.000 de puieți de salcâm vor fi plantați și în acest an în Șercaia

Acțiunea de plantare de puieți de la Șercaia va avea loc și în acest an. Deocamdată nu a fost stabilită perioada când va demara activitatea, însă  cert e că vor fi plantați 40 de mii de puieți de salcâm, în zonele infertile ale comunei.

  Este deja cunoscut faptul că Șercaia este una din comunele în care de 17 ani au loc acțiuni de plantare de puieți. Anual, în jur de 40.000 de puieți sunt plantați pe terenurile infertile ale comunei, terenuri care s-au transformat deja în mici păduri. Potrivit primarului comunei Șercaia, Cristinel Paltin, suprafața împădurită a comunei s-a mărit considerabil. Acțiunea se va repeta și în această primăvară.

Intenționăm să cumpărăm 40.000 de puieți de salcâm, pe care să-i plantăm anul acesta. Vrem să completăm locurile unde, din nefericire, unii consăteni au dat foc și au uitat că în anii trecuți noi am plantat puieți de salcâm, ceea ce a dus la asfixierea puieților. Mare problemă anul acesta va fi să vedem cu cine vom mai planta, pentru că toate s-au făcut din bugetul local, cu forțe proprii. Echipe putem găsi, dar nu înțeleg de ce trebuie să vină alții, din alte localități, să-i plătim, iar de la noi din comună, nu suntem în stare să vină să plantăm 40.000 de puieți“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Pentru că la Șercaia se plantează pe terenurile neproductive de 17 ani, deja multe din aceste suprafețe au primit statul de pădure și au fost date, conform legii, în administrarea ocolului silvic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.