Biblioteca din Făgăraș, hub de dezvoltare a competențelor digitale

Biblioteca din Făgăraș ar putea deveni hub de dezvoltare a competențelor digitale. Într-o ședință de îndată, consilierii locali au aprobat ieri un proiect în acest sens, realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au aprobat cheltuielile legate de acest proiect și au decis încheierea unui acord de parteneriat pentru realizarea acestuia.
Bibliotecile din județul Brașov vor trece printr-un amplu proces de modernizare, prin crearea unei rețele de hub-uri pentru dezvoltarea competențelor digitale. Acest lucru va fi posibil prin atragerea de fonduri nerambursabile, prin PNRR.

Biblioteca ”Octavian Paler ” din Făgăraș va fi una dintre beneficiarele transformării. Marți, 7 martie, consilierii locali s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba participarea Făgărașului la apelul de proiecte. Contribuția Făgărașului va fi de aproximativ 10.000 de lei, reprezentând cofinanțarea la proiect.
Este vorba despre un proiect de finanțare prin PNRR, venit din partea Consiliului Județean Brașov. Prin acest proiect se dorește ca bibliotecile să-și recapete rolul de odinioară din comunitate, dar de data aceasta accentul se pune mult pe competențele digitale, pe aspecte de creare mass-media, de materiale digitale, se dorește o alfabetizare în zona aceasta de IT, iar  noi, reprezentanții bibliotecilor din județ, considerăm că este binevenită o astfel de finanțare“, ne-a spus Raluca Bucur, de la Biblioteca „Octavian Paler“ din Făgăraș.
Prin câștigarea proiectului se vor renova, dar se vor și echipa cu calculatoare bibliotecile din județ, se vor dezvolta competențe de bază cu ar fi alfabetizarea digitală  și se va crea conținut digital. Valoarea întregului proiect este de aproape 20 de milioane de lei, finanțarea fiind solicitată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *