Oră de educație montană pentru elevii de la „Radu Negru“

Ieșirile în natură și în special pe munte sunt deseori o adevărată provocare pentru necunoscători. Nu puține sunt cazurile când, din lipsă de informații, turiștii ajung pe munte echipați necorespunzător și astfel sunt puși în dificultate. Din acest motiv, orele de educație montană sunt esențiale încă de la vârste fragede, iar în acest sens, reprezentanții Colegiului Național „Radu Negru“ au ținut ca în Săptămâna Verde să includă și astfel de activități. Astăzi , cei aproximativ 500 de elevi din clasele primare au aflat lucruri interesante, dar și necesare atunci când fac o drumeție la munte.

Activitatea a avut loc în sala de sport a colegiului și i-a avut invitați pe reprezentanți ai Asociației Montane Carpați, Filiala Făgăraș, care desfășoară Programul „Copiii Munților“, dar și reprezentanți ai Salvamont Victoria.

Astfel, elevii au aflat informații utile despre echipamentul montan, pregătirea bagajului, orientare, pericolele de pe munte, dar și despre rolul Salvamont pe munte.

IMG_5379Vom desfășura încă o activitate în „Săptămâna Verde“,  care se referă tot la mediul înconjurător, respectiv drumeții montane. Reprezentanții Salvamont au venit cu echipa în acest loc ca să le prezinte copiilor reguli de conduită montană, iar aceste informații sunt de folos pentru că elevii au nevoie să știe cum să pășească pe cărările munților. Copiii sunt receptivi la astfel de informații și sunt încântați să afle cât mai multe lucruri noi.  “, ne-a spus Ronela Holhoș, învățătoare la Colegiul Național „Radu Negru“ și membru în Asociația Montană Carpați.

Am răspuns invitației școlilor, atât celor de la „Radu Negru“, cât și celor de la „Doamna Stanca“, unde am fost înainte, pentru a face o oră de educație montană, în cadrul „Săptămânii Verzi“, ne-a spus Paul Babeț, membru și coordonator în cadrul programului „Copiii Munților“ al Asociației Montane Carpați, Filiala Făgăraș.

IMG_5367 IMG_5370 IMG_5373 IMG_5374 IMG_5379 IMG_5382 IMG_5389 IMG_5391 IMG_5394 IMG_5397 IMG_5403 IMG_5407 IMG_5409 IMG_5413 IMG_5414 IMG_5416

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *