Noi variante ale metodei accidentul!

Polițiștii brașoveni informează cetățenii asupra riscurilor la care se supun dacă dau crezare anumitor persoane care, prin diferite metode, încearcă să obțină de la ei diverse sume de bani.

Valoarea mare a prejudiciilor, vulnerabilitatea crescută a unei categorii de vârstă în fața acestui tip de înșelăciune, creșterea numărului de sesizări privind producerea acestui tip de fapte (fie consumate, fie rămase în faza de tentativă) au constituit suficiente motive pentru demararea unor strategii de prevenire la nivelul județului.

Infractorii și-au diversificat abordarea și  invocă un așa-zis ”accident casnic” pentru care solicită sume de bani în vederea achitării contravalorii  unor servicii medicale (operații, tratamente, etc), trimițând  la adresa dvs. de domiciliu o persoană care să ridice suma de bani ”necesară” intervenției/tratamentului.

  Pentru prevenirea acestui tip de infracțiuni, Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov continuă activitățile de informare și conștientizare a populației și recomandă cetățenilor:

  • Nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în diferite evenimente casnice sau de altă natură”.
  • Verificați dacă situaţia de urgenţă este reală. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol !
  • Nu efectuați niciun transfer bancar.
  • Nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dvs, nu răspundeți pozitiv solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate de cei care vă solicită acest lucru telefonic sub diferite pretexte.

Dacă ați fost victima acestui tip de înșelăciune sunați la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza  căreia locuiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.