Miercuri, 1 martie- exercițiu de alarmare publică

Miercuri, 1 martie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din judetul Brasov.

Reprezentanții ISU Brașov recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise. Pentru a evita panica, cetățenii sunt rugați să informeze și membrii familiei.

„Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului *Săptămâna Protecției Civile*, în perioada 25.02-04.03.2023

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă.“, transmit reprezentanții ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.