112, CE URGENȚĂ AVEȚI!?

,,112, CE URGENȚĂ AVEȚI!?”Acesta este mesajul cu care este întâmpinat fiecare cetățean apelant al numărului unic de urgență 112, care este valabil nu doar pe teritoriul României, ci în întreg spațiul Uniunii Europene, iar ziua de astăzi, 11 februarie, marchează în fiecare an Ziua Europeană 112.

Tu știi când să apelezi numărul de urgență 112?

De fiecare dată când apelezi 112 , un operator STS îți va răspunde și, pe baza intrebărilor pe care ți le adresează, îți identifică urgența și te direcționează automat către agențiile specializate de intervenție. Apelul tău poate fi direcționat către Poliție, Ambulanță, SMURD, Pompieri, Jandarmerie sau Salvamont.
Trebuie să știi că apelul este unul gratuit și este preluat 24/7 de către operatori, iar dacă nu ești cetățean român, convorbirea este preluată și procesată în mai multe limbi internaționale.
Este indicat ca apelul de urgență să fie efectuat de persoanele implicate în incident sau de către persoane aflate la fața locului, întrucât acestea pot oferi mai multe detalii. Cu toate acestea, te îndemnăm să suni la 112 pentru a raporta o situație de urgență care necesită angreanarea imediată a instituțiilor dacă ai conoștințe despre o stare de pericol.

În anul 2022, intervenția polițiștilor brașoveni a fost solicitată prin apelul de urgență 112 de peste 63.000 de cătățeni, iar, în medie, aproximativ 180 de echipe formate din polițiști aparținând Poliției Brașov s-au deplasat zilnic pentru a acorda sprijin la solicitările de urgență, primite de la locuitorii din județul nostru.

Trebuie să știi că apelarea abuzivă, cea cu rea intenție sau alertarea falsă a instituțiilor pentru intervenție se poate sancționa cu amendă de până la 4000 de lei.

Dacă alertarea ta este una falsă sau dacă ea solicită informații lipsite de urgență, realizează că aceasta poate pune în pericol siguranța cetățenilor care în acel moment au o urgență reală.
Un operator 112 care oferă informații și îndrumări pierde secunde prețioase în tratarea cazurilor reale.
O întârziere de câteva minute sau chiar secunde în preluare și intervenție poate însemna o viață pierdută.

Reține!
De fiecare dată când te afli într-o situație de urgență, nu ezita să ceri sprijinul Poliției Brașov prin APELUL UNIC 112.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.