ISU Brașov: „Reamintim cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor “

În ultimele zile, ISU Brasov a primit foarte multe solicitari pentru indepartarea turturilor. În acest context pompierii le reamintesc  cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează. Există pericolul ca prin desprindere să rănească oamenii și să distrugă bunuri materiale.

Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobile, proprietarul/administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizare și marcare a perimetrului expus riscurilor.

Intervenția pompierilor se poate realiza doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți și/sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranța pentru îndepărtarea țurțurilor.

Exista posibilitatea ca aceste solicitari sa influențeze negativ capacitatea operațională a Inspectoratului. În cazul apariției unei situatii de urgență care presupune stingerea unui incendiu sau salvări de la înăltime este posibil ca autoscările din dotare să nu poată fi folosite imediat în acest tip de misuni deoarece acționează pentru îndepărtarea țurturilor.

Foto: infooradea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.