Parcul Regina Maria intră in modernizare

Un proiect mult aşteptat de făgarăseni va demara in curand. Este vorba despre amenajarea si modernizarea parcului Regina Maria. Primarul Fagarasului a anuntat faptul că s-a incheiat licitatia iar astazi a fost semnat contractul de proiectare si executie. Reamintim ca acest proiect, care cuprinde si modernizarea Casei de Cultura, a fost castigat in anul 2021, cu fonduri europene.

,,Am semnat astăzi, 08 februarie 2023, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru Modernizarea Parcului Regina Maria, cu Asocierea ACG Construction & Project SRL (lider)- Assfalti Roads ACM SRL (asociat 1)- Road Construct SRL(asociat 2).
Durata contractului este de 12 luni din care 2 luni pentru serviciile de proiectare.Totodată, după finalizarea perioadei de proiectare, urmează avizarea proiectului tehnic de către finanțator și emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către Primăria Municipiului Făgăraș.
Lucrările care se vor efectua în cadrul contractului sunt:
– reabilitare alei;
– amenajare piste de biciclete;
– amenajare spații verzi;
– reparații la puntea pietonală;
– curățarea lacului;
– amenajare parcare și platformă multifuncțională.
Valoarea totală a contractului este de 9.829.951,27 lei.
Modernizarea Parcului Regina Maria este unul din obiectivele de investiții cuprins în proiectul „Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș”- cod SMIS 125406, pentru care Municipiul Făgăraș a obținut în anul 2021 finanțare nerambursabilă în valoare de 23.271.978,33 lei din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.”, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Fagarasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.