Un alt proiect cu fonduri europene, câștigat de Primăria Făgăraș

Un alt proiect care va fi realizat cu fonduri europene, prin PNRR, a fost câștigat de Municipiul Făgăraș iar astăzi a fost semnat contractul de finanțare. Proiectul are o valoare de peste 4,5 milioane de lei și vizează  „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, la nivelul Municipiului Făgăraș”

„Am semnat astăzi, 07 februarie 2023, contractul privind finanțarea proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, la nivelul Municipiului Făgăraș”, cod proiect C3I1A0122000080, din cadrul programului PNRR, Componenta 3 – Managementul Deșeurilor, Investiția 1, Subinvestiția I.1.A.
Municipiul Făgăraș oferă o atenție sporită protejării mediului și înțelege importanța colectării separate a deșeurilor în condiții moderne.
Astfel, prin înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar, Municipiul Făgăraș își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor.
Obiectivul investiției este de a veni în sprijinul comunității locale prin faptul că prin acest sistem se păstrează curățenia, se elimină mirosurile neplăcute, crește nivelul de trai și calitatea vieții locuitorilor.
Principalele avantaje ale acestui centru de colectare constă în:
– eficiența crescută în domeniul colectării separate a deșeurilor datorită tehnologiilor și calității materialelor selecționate;
– centrul de colectare va avea o estetică plăcută, care poate fi integrată în peisajul arhitectural urban, local;
– crearea unui ambient fără riscuri de contaminare apă/aer/sol;
– accesul facil al utilizatorilor;

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are valoarea totală de 3.830.913,04 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,48 lei.“, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

One thought on “Un alt proiect cu fonduri europene, câștigat de Primăria Făgăraș

  • Alexandru
    februarie 7, 2023 la 4:57 pm
    Legătură permanentă

    Alți bani aruncați pe ,,gunoi,, Făgărașul este sufocat de gunoaie….chiar nu se vede?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.