Făgărășenii, invitați să participe la Ora Pământului

Municipiul Făgăraș participă și anul acesta la evenimentul internațional EARTH HOUR/ORA PĂMÂNTULUI, cu scopul de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Ora Pământului este un eveniment care constă în stingerea luminii în mod voluntar, timp de o oră, cât și oprirea electrocasnicelor neesențiale, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituțiile și unitățile economice.
În acest sens, Primăria Municipiului Făgăraș invită toți făgărășenii să participe la acest eveniment, în 25 martie 2023, în intervalul orar 20:30- 21:30.
„Pe lângă gestul simbol pe care îl vom face împreună, vă invităm la o serie de activități organizate de Primăria Municipiului Făgăraș în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Octavian Paler” Făgăraș și Asociația SNRB (Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor):
– Concurs de desen – elevii vor prezenta un desen cu tema evenimentului până în data de 3 martie 2023, ora 13:00,la sediul bibliotecii sau pe adresa de email bibliotecafagaras@gmail.com. Ulterior, cel mai reprezentativ desen va fi postat pe site-ul primăriei, al bibliotecii și al Earth Hour;
– Alternaship, o navă spațială condusă prin sunete. Această activitate face parte din programul interactiv de învățare și are scopul de a explica noțiunile schimbării climatice, reciclării și a utilizării excesive a resurselor;
– Bike Cinema- cinematograful pe bicicletă, energia electrică necesară pentru proiector, sistem de sunet și notebook este produsă prin puterea mușchilor persoanelor care pedalează cele zece biciclete conectate la generatoare.“, spun reprezentanții Primăriei Făgăraș.
Aceste evenimente sunt destinate deopotrivă adulților și copiilor și vor avea loc în fața Casei Municipale de Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.