Cadastru general, finalizat în comuna Șercaia: „Fiecare metru pătrat al comunei are extras CF“

Un proiect extrem de important a fost finalizat în comuna Șercaia. Este vorba despre cadastru general, proiect demarat în urmă cu doi ani, cu finanțare prin  Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

În urma acestui proiect major, toate suprafețele comunei Șercaia au extrase CF actualizate cu situația reală din teren, inclusiv toți proprietarii de imobile din intravilanul celor  trei sate ale comunei.

Cristinel Paltin„A fost o lucrare deosebit de grea și deosebit de importantă. De fapt, o consider cea mai importantă din acest mandat chiar dacă nu se vede, ca fiind ceva palpabil precum drumuri sau altceva. Ca să actualizezi extrasele CF la nivel de comună și nu sunt puține, sunt vreo 17.000, în condițiile în care au avut loc în ultimii 50 de ani atâtea modificări pe plan funciar, construcții, pe tot ceea ce implică, este mare lucru, pentru că ne dă posibilitatea acum pentru aceste fonduri care sunt în derulare și urmează să se deschidă, ne dă posibilitatea să accesez fonduri europene necesare, cel puțin din punctul de vedere al proprietății, pentru că avem o siguranță. Știm exact unde suntem proprietari, unde nu suntem. Cert este că fiecare metru pătrat al comunei are un extras CF. Pentru mine este o realizare mare, iar oamenii o vor înțelege la timpul când vor avea nevoie de un extras CF“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Astfel, începând cu data de 1 februarie, cetățenii comunei sunt așteptați la sediul Primăriei Șercaia, în vederea eliberării extraselor CF  aferente bunurilor imobile pe care le dețin. Cererile pentru eliberarea extraselor CF se depun la Registratura Primăriei Șercaia, extrasele urmând a fi eliberate de Biroul Cadastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *