Şcolile se vor redeschide în condiţii normale luni. Nu este luată în calcul suspendarea cursurilor

Şcolile se vor redeschide în condiţii normale luni şi nu este luată în calcul suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei. „Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a spus că „în acest moment nu suntem în situaţia în care să suspendăm cursurile” şi că insistă pentru rolul de prevenţie pe care şcoala îl poate avea în această perioadă epidemică. „Cu prevenţie, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educaţional să continue în mod normal, aşa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a mai declarat Deca.
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că nu va fi declarată epidemie de gripă, ci „stare de alerta epidemică”, iar toate măsurile sunt la nivel de recomandare.
„Recomandările sunt legate de triajul epidemiologic făcut în colaborare cu familiile, o dată este un triaj acasă, al doilea este la începutul orelor de curs de către profesor, învăţător, educator, care vede pentru prima dată elevii sau preşcolari, el este unul observational, adică dacă sunt observate simptome, sunt informaţi părinţii sau aparţinătorii, care mai departe informează medicul de familie şi sunt urmate indicaţiile terapeutice ulterior. Conduita şcolii trebuie să fie, din punctul meu de vedere, una de prevenţie aşa cum este când avem răspândire accelerată a acestor viroze respiratoria”, a spus şi Ligia Deca.
Prima zi de şcoală din anul 2023 este luni, 9 ianuarie, şi aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii şi profesorii merg la şcoală până vineri, 17 februarie, la Braşov, când vor începe vacanţa de schi de o săptămână. Aceasta a fost decisă diferit de la un judeţ la altul, potrivit structurii anului şcolar 2022-2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.