Anul 2023 începe cu un nou proiect important, pentru Făgăraș

Anul 2023 începe cu un nou proiect important, pentru orașul nostru și pentru locuitori. Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, anunță pe rețeaua de socializare că un proiect important a demarat miercuri, 4 ianuarie, odată cu semnarea contractului de servicii. Este vorba despre proiectul „Cadastru sistematic gratuit“, din cadrul  „Programului Național de Cadastru și Carte Funciară”.
1672905394978Ieri, 04.01.2023, am semnat cu firma GEOMATICS INTEGRATED SERVICES contractul pentru proiectul CADASTRU SISTEMATIC GRATUIT, în cadrul „Programului Național de Cadastru și Carte Funciară”.
Cadastrul și cartea funciară nu au mai fost actualizate în totalitate, în U.A.T Făgăraș de peste 100 de ani.
Principalul obiectiv al contractului este înregistrarea în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a tuturor imobilelor de pe raza Municipiului Făgăraș și implementarea platformei informatice pe baza datelor cadastrale, care să conducă la îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul primăriei și reducerea duratei de livrare a serviciilor publice ca urmare a solicitărilor cetățenilor și instituțiilor.
Primăria a ales să facă acest proiect pentru că oferă multe beneficii cetățenilor:
– intabularea gratuită a terenurilor deținute cu sau fără acte;
– primăria va acorda sprijin tuturor proprietarilor și posesorilor pentru intrarea în legalitate a tuturor construcțiilor realizate fără documentațiile și avizele necesare;
-vor fi actualizate toate imobilele deja intabulate, pe baza realității din teren;
– Municipiul Făgăraș va putea accesa mai ușor fonduri în vederea investițiilor publice iar locuitorii vor putea obține fonduri în vederea investițiilor private și afacerilor proprii;
-succesiunea imobilelor se face gratuit de către cetățean după intabularea acestora.
Acest proiect este finanțat de către Primăria Municipiului Făgăraș și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.“, declară Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului. 

1672905407161

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *