De ce parfumurile arăbești sunt ideale iarna?

Istoria veche a parfumurilor arăbești se întinde pe mii de ani, aromele lor specifice de oud, mosc, tămâie sau alte ingrediente condimentate transformându-le în experiențe olfactive de lux. Aceasta se datorează atât ingredientelor scumpe sau rare utilizate, cât și aromei unice oferite de parfumurile orientale.

Istoria veche a parfumurilor arăbești se întinde pe mii de ani, aromele lor specifice de oud, mosc, tămâie sau alte ingrediente condimentate transformându-le în experiențe olfactive de lux. Aceasta se datorează atât ingredientelor scumpe sau rare utilizate, cât și aromei unice oferite de parfumurile orientale.

Considerate, odinioară, exclusiviste, și adresate doar persoanelor înstărite din Orient (India, Arabia), de unde aceste mirosuri sunt originare, acum ne putem bucura și noi de aceste parfumuri. Iarna este un anotimp ideal pentru a purta astfel de parfumuri intense, pe care în timpul verii le considerăm, poate, prea puternice și copleșitoare.

Ce le face perfecte pe timp de iarnă?

Parfumurile arăbești celebre sunt considerate cele mai bune pentru sezonul de iarnă. Și asta pentru că un parfum perfect pentru sezonul rece este unul cu o aromă caldă, profundă și bogată. Din moment ce corpul nostru nu poate emite multă căldură, doar parfumurile puternice pot rezista pe piele.

Cele arăbești conțin ierburi aromatice intense, note lemnoase și condimentate, lucru ce le prelungește rezistența. Poți găsi parfumuri arăbești cu note lemnoase aromatice, cum ar fi lemn de santal, Oud, lemn de trandafir și Patchouli.

În ceea ce privește parfumurile picante, poți opta pentru note de scorțișoară, piper, piper negru și vanilie. Notele florale intense cu miros de trandafir și iasomie sunt, de asemenea, populare în acest sezon. În afară de acestea, există parfumuri cu note de piele, rășini de copaci sau alte ingrediente la fel de interesante.

O astfel de compoziție unică ajută parfumul să dureze mai mult. Și, întrucât cultura musulmană nu tolerează consumul de alcool, la crearea parfumurilor arăbești sunt folosite uleiuri naturale de cea mai bună calitate, în concentrații mari. Așadar, dacă iubești parfumurile fără alcool, cele orientale sunt perfecte pentru tine. Majoritatea brand-urilor populare au o gamă variată de parfumuri cu o bază non-alcoolică.

Aceste tipuri de parfumuri necesită mai puțină căldură pentru a se evapora, emană o aromă foarte plăcută, fiind disponibile atât în note delicate, cât și în unele mai intense. Prin urmare, poți alege în funcție de vreme și sezon pentru a mirosi pur și simplu minunat! Mai mult decât atât, există brand-uri care au readus în atenția publicului parfumurile arăbești, adăugând aromei o notă modernă.

 

 Hrănesc și protejează pielea pe timp de iarnă

Pe lângă faptul că sunt parfumuri de iarnă excelente, acestea sunt ideale pentru pielea sensibilă. Parfumurile orientale sunt compuse din ingrediente naturale – uleiuri esențiale, condimente, lemn, flori și nu numai – care nu doar că te fac să miroși bine, ci îți hrănesc și pielea în același timp, hidratând-o, făcând-o catifelată și sănătoasă.

Persoanele cu pielea uscată sunt sfătuite să încerce parfumurile arăbești non-alcoolice de pe parfumat.ro. Dacă te știi cu pielea sensibilă sau cu oricare alte probleme comune ale pielii, toate aceste ingrediente naturale te pot ajuta. Poți încerca chiar și parfumuri cu uleiuri esențiale benefice pentru sănătatea pielii, multifuncționale, fără a-ţi face griji de posibile efecte adverse.

Sfaturi pentru a mirosi bine în sezonul de iarnă

  • Pulverizează parfumul arăbesc pe o piele curată și hidratată. În timpul iernii, pielea este lipsită de umiditate, ceea ce poate afecta longevitatea parfumului. Asigură-te că este hidratată cu o cremă fără miros, înainte de a pulveriza parfumul. Poți folosi și ulei de parfum oriental fără alcool, pentru rezultate mai bune.

 

  • Pulverizează parfumul pe haine, cât și pe piele, în sezonul rece. Pentru că vei purta mai multe straturi de haine, parfumul nu se va putea dezvălui în totalitate. Pulverizarea ușoară a acestuia pe îmbrăcăminte te poate ajuta să creezi un voal de mireasmă plăcută.

În catalogul nostru online poți explora  întreaga colecție de parfumuri arăbești disponibilă, alegând compoziții cu uleiuri esențiale naturale, foarte aromate, care hidratează și catifelează pielea inclusiv  pe timp de iarnă.

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.