Făgăraș. Competiții sportive, organizate de militari cu ocazia Zilei Naționale a României.

Militarii, jandarmii, polițiștii, pompierii, dar și reprezentanții Primăriei Făgăraș se întrec zilele acestea în cadrul Cupei 1 Decembrie. Centrul Național de Instruire întrunită Getica de la Cincu organizează timp de mai multe zile competiții de fotbal, volei, tenis de masă, dar și probe aplicative în cinstea sărbătorii naționale. Premierea celor mai buni va avea loc în data de 28 noiembrie, în cadrul ceremoniei dedicată Zilei Naționale, de la Cincu. 

Astăzi, echipele s-au întâlnit în sala de sport a Liceului „Dr. Ioan Șenchea“ din Făgăraș.

„Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, unitatea noastră s-a gândit și a organizat o competiție, la care am invitat 10 structuri, atât de la armată, cât și de la autoritățile locale. Competiția este constituită din mai multe probe. După cum ați văzut și astăzi, prima probă este cea de fotbal, unde s-au întâlnit 6 echipe. La finalul meciurilor vom decide locurile de pe podium. În zilele următoare avem organizate volei, tenis de masă, dar și niște probe aplicative, mai mult pentru partea militară. Avem un traseu cu obstacole, avem săritura în sac. La aceste competiții, pe lângă militarii care sunt atât de la Cincu, cât și de la Făgăraș, avem invitați și celelalte structuri de apărare din zonă, respectiv: pompieri, jandarmi, poliție. De asemenea și autoritățile locale. La alte probe îi avem invitați și pe partenerii noștri care se află la Cincu, respectiv  cei din Franța, Olanda și Belgia. Urmează ca după aceste probe să facem clasamente atât pe fiecare sport, cât și un clasament general pe echipele participante iar în 28 noiembrie, odată un ceremonialul dedicat Zilei Naționale, care se va desfășura la Cincu, vom avea și festivitatea de premiere“, ne-a spus Marius Costea, reprezentantul Centrului Național Instruire Întrunită Getica Cincu.

 

Este Cupa 1 Decembrie, o cupă organizat de cei de la Cincu, cu ocazia Zilei Naționale. Întotdeauna răspundem afirmativ, pentru că este un moment în care pe lângă jocul în sine, discutăm și ne simțim bine. Anul acesta îi avem și pe cei din grupul NATO. Sunt și echipe din partea celor din Franța, din Belgia. Nu au venit astăzi la fotbal, dar s-au înscris la alte probe, pentru că evenimentul este mai amplu, se întinde pe o săptămână Din cauza ploii nu am putut să mergem la stadion și am venit la sala de la Liceul Șenchea iar pe această cale vreau să le mulțumesc celor de la Liceul Șenchea, pentru că ne-au găzduit aici și am putut să ținem această competiție“, ne-a spus Lucian Mija, administratorul Făgărașului.

 

Acest eveniment este dedicat Zilei Naționale a României și este un eveniment care se întinde pe mai multe zile, sunt mai multe probe. Astăzi avem fotbal, probă la care am participat și noi, în calitate de reprezentanți ai Primăriei. “, ne-a spus Cosmin Știrbu, viceprimarul Făgărașului.

smart

smart

smart

smart

smart

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.