Salubritatea în regie proprie de la Șercaia, un succes

„La mine în gospodărie, eu îmi fac curat” este principiul de la care a plecat primarul comunei Șercaia, în urmă cum un an, când a decis să înființeze propriu serviciu de salubritate. Acum se bucură de o comună mai curată iar prețul plătit lunar, de fiecare locuitor este sub 10 lei.

Șercaia este o comună mai curată de când a fost înființat serviciu de salubritate, în regie proprie. Edilul comunei susține că s-au redus costurile, iar activitatea este de calitate şi mai mult decât atât au fost oferite locuri de muncă localnicilor. Cristinel Paltin a menţionat că a obţinut licenţa pentru serviciul de salubritate din subordinea Consiliului Local, astfel că lucrurile merg spre bine.

Cristinel Paltin„Veșnica problemă a gunoaielor, veșnica problemă a primarilor și a Gărzii de Mediu. Noi am plecat de la două principii: în comună sau la mine în gospodărie, eu îmi fac curat și am mers pe această ideea și ne-am licențiat, avem serviciu de salubritate, sub Consiliul Local al comunei și am ajuns la rezultate foarte bune iar a doua problemă erau banii pe care noi trebuia să-i dăm obligatoriu unui operator  regional, pentru că eram obligați să avem un operator regional. Cu acești bani îi plătim pe oamenii noștri să strângem gunoaiele și rămân în comună, plus cotele aferente statului. Să nu mai spun că sunt mai puțini bani, ca să nu vorbesc de celălalt aspect că niciodată nu aș fi avut o comună câtuși de cât curată și la niște prețuri suportabile de toți locuitorii comunei. De ce să plătească un locuitor 25 de lei când se poate încadra undeva la 8,5 lei, probabil  prețul va fi actualizat în viitor, dar nu vom depăși 10 lei. Țin neapărat ca taxa de salubritate să fie cât mai mică și toți locuitorii să aibă contract de salubritate“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Conform informaţiilor oferite de primar este stabilit și un grafic de ridicare a deşeurilor, dar au fost făcute şi unele investiţii, fiind achiziţionat un echipament de balotat a deşeurilor reciclabile.

(Iulia GRECU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.