Donează pentru bolnavii incurabili, în bisericile din Țara Făgărașului
Făgărășenii și nu numai pot dona în biserici pentru bolnavii incurabili. Și în acest an, reprezentanții „Hospice Casa Speranței“ au reluat parteneriatul cu reprezentanții bisericilor astfel încât, luna octombrie devine „Luna florii de colț“. Potrivit acestei campanii, mai multe urne se vor distribui în locașurile de cult iar enoriașii vor putea dona după posibilități iar în schimb vor primi o lumânare în formă de floare de colț, simbolul fundației.
„Luna Florii de Colt“ este cea mai longeviva campanie a fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, transformand un simbol intr-un imbold colectiv, care a capatat putere tot mai mare si s-a extins de la un an la altul. Pentru că proiectul a fost imbratisat de numeroase lacase de cult de diferite confesiuni, mesajul fundației a ajuns la mii de oameni, carora li s-a oferit posibilitatea de a sprijini concret fundatia sa asigure ajutor gratuit persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
„Și anul acesta, parohiile din cadrul Protopopiatului Făgăraș vin în sprijinul Hospice Casa Speranței, astfel în luna octombrie și o parte din luna noiembrie, în toate parohiile din cadrul protopopiatului vor fi amplasate cutiile prin care fiecare credincios își poate aduce aportul său în sprijinul celor bolnavi cu această boală incurabilă. Vă așteptăm în biserici pentru a sprijini Hospice Casa Speranței.“, ne-a declarat pr. Iulian Boac, protopopul Făgărașului.
„În urmă cu 28 de ani, echipa Hospice Casa Speranței pornea împreună cu Biserica Ortodoxă campania „Luna Florii de Colț“, îndemându-i pe credincioși să fie alături de cei aflați în suferință“, ne-a spus Olga Bobeș – reprezentant Hospice Casa Speranței Făgăraș.
Campania se desfășoară până la începutul lunii noiembrie, iar în cadrul acesteia se face apel către credincioși să sprijine prin donații serviciile oferite gratuit celor aflați sub oblăduirea HOSPICE. În bisericile unde se desfășoară campania, enoriașii vor primi câte o lumânare în formă de floare de colț, simbolul fundației.
„Suntem recunoscători că am rămas împreună pe acest drum alături de parohiile din Țara Făgărașului și Făgăraș iar prin sprijinul preoților mesajul nostru a fost dus mai departe deschizând inimile credincioșilor pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Am crescut împreună în lumină, în ciuda dificultăților și a tot ce a însemnat ultimii doi ani de pandemie asemeni florii de colț, simbolul îngrijirii paliative în România“, a mai spus Olga Bobeș.
Cei care doresc să se implice trebuie să ştie că activitatea desfăşurată de HOSPICE are ca scop îmbunătăţirea calității vieții persoanelor afectate de o boală incurabilă. Alinarea suferinței, menţinerea demnităţii umane şi uşurarea durerii acelor oameni pentru care nu mai există şanse de vindecare.
(Iulia Grecu)