Stații de încărcare a mașinilor electrice în comuna Comăna

Două stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi amplasate în comuna Comăna. Proiectul depus de Primăria Comăna are o valoare de 800 de mii de lei și  este finanțat prin Agenția Fondului de Mediu.

În două sate din comuna Comăna se vor amplasa stații de încărcare a mașinilor electrice, respectiv în Comăna de Jos și în Crihalma.

Am depus la Agenția Fondului de Mediu pentru două stații de încărcare a mașinilor electrice. Una va fi construită în Comăna de Jos, în parcarea primăriei iar cea de-a doua în satul Crihalma, vizavi de școală, acolo avem o parcare foarte mare. Un lucru de care a trebuit să ținem cont este și acela că a trebuit să găsim locații în imediata apropiere a transformatoarelor. Aceste două stații sunt finanțate cu 800.000 lei și nu au ca sume eligibile lucrările care trebuie făcute pentru a crește puterea instalată în aceste transformatoare de către Electrica. Transformatoarele de la noi și de fapt de peste tot, din mediul rural au o putere de 250 KW și va trebui să le creștem la 400. Aceste sume trebuie suportate din bugetul local, dar nu sunt niște sume foarte mari și se vor rambursa pentru că putem să facem aceste lucrări.“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul com. Comăna.

Viorel Grusea, primarul comunei Comăna, susține că deși deocamdată nu sunt mașini electrice în comună este convins că oamenii își vor cumpăra dacă vor avea unde să le încarce. De asemenea, edilul are în vedere schimbări în parcul auto al primărie iar mașinile electrice sunt o opțiune.
E drept că am fost întrebat dacă sunt mașini electrice în comună. Deocamdată nu sunt, dar degeaba îți cumperi potcoavele dacă nu ai calul. Vom face aceste stații de încărcare și cu siguranță vor fi cetățeni care văzând că sunt stații de încărcare își vor cumpăra. Asta pentru că sunt avantaje, mașinile electrice au impozitul zero și încărcatul deocamdată este gratis. Și noi la Primărie vrem să ne schimbăm parcul auto și să mergem inclusiv cu microbuzul de la școală și acolo avem un proiect și probabil anul viitor vom primi un microbuz electric și ușor, ușor și mașinile pentru că deocamdată este avantajos. Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar deocamdată este avantajos“, ne-a mai spus primarul com. Comăna.

foto reprezentativă- arhivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.