Proiect depus pentru amenajarea și dotarea cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Victoria

Modernizarea și dotarea spitalului din Victoria continuă iar în acest sens autoritățile locale au depus o cerere pentru obținere de fonduri europene prin PNRR. Dacă va fi declarat eligibil proiectul, la spital vor ajunge fonduri nerambursabile în valoare de 13.1 milioane lei.

„ Vă împărtășesc cu bucurie încă o reușită în ceea ce privește eforturile noastre pentru modernizarea și funcţionalizarea completă a Spitalului Orășenesc: am depus ieri cererea de finanțare prin PNRR pentru proiectul “Amenajare și dotare cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Victoria”!

Ce presupune, mai exact, acest proiect:
✅ renovarea completă a interiorului ambulatoriului
✅ achiziţionarea computerului tomograf, recompartimentarea și amenajarea corespunzătoare a spațiului dedicat CT
✅ o listă foarte lungă de dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele.

💰 Valoarea totală a proiectului este de 17.3 milioane lei. Cheltuielile eligibile, pentru care am solicitat finanțare nerambursabilă, însumează 13.1 milioane, diferența urmând să fie acoperită după cum urmează: 2.5 milioane, ce reprezintă TVA-ul, de la bugetul de stat naţional şi 1.7 milioane, ce reprezintă cheltuielile neeligibile, de la bugetul local.

🙏 Vreau să mulțumesc pentru această reușită colegilor mei din primărie, echipei Spitalului Orășenesc și, în mod deosebit, domnului Florin Popa, managerul spitalului!

Odată cu finalizarea acestui proiect, vom mai încheia o etapă importantă pentru ceea ce înseamnă aducerea Spitalului Orășenesc la standarde europene în privința dotărilor, a modului de tratare a pacienților și de asigurare a intimității și demnității acestora, a calității mediului de lucru pentru personalul medical.“, a scris pe pagina de socializare Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.