Agent de poliție reținut pentru săvârșirea unor fapte de corupție

La data de 13.09.2022, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane și la sediul unei subunități de poliție, urmate de 3 mandate de aducere a suspecților la sediul structurii de parchet menționate.

În fapt, un agent de poliție din cadrul IPJ Brașov – Postul de Poliție Ormeniș a primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

În cauză, pentru agentul de poliție a fost emisă o  ordonanță  de reținere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă  Tribunalul Brașov pe o perioadă de 24 de ore, potrivit Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.