Se fac pregătiri pentru modernizarea și pietonizarea zonei centrale din Făgăraș

Aproximativ 30 de milioane de euro  din fonduri europene vor ajunge la Făgăraș prin cele trei proiecte de mobilitate majore, câștigate de Municipiul Făgăraș. Deja încep pregătirile pentru a demara lucrările pentru proiectul „Modernizarea și pietonizarea zonei centrale Făgăraş“, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. În acest sens, consilierii locali au aprobat câteva restricții de circulație în zona centrală. 

Astfel, potrivit hotărârii de consiliu se interzice circulația pe strada Republicii, între str. Constantin Popp și str. Libertății și str. Mihai Viteazu(zona dintre Cetate și Catedrală)-care devin zone pietonale și se restricționează circulația prin sens unic pe str. Codru Drăgușanu și Pălărierilor până la intersecția cu str. Lacului, cu sensul de deplasare dinspre str. Constantin Popp spre str. Lacului.

proiect6Pe planul de mobilitate, noi avem o finanțare europeană și vom implementa un proiect prin care vom moderniza piațeta- parcul din fața primăriei, vom realiza o piațetă și un parc între Cetate, Casa de Cultură și catedrală. Vom începe să implementăm acest proiect în următoarea perioadă și vom începe să închidem aceste artere ca în viitor  să determinăm toate problemele care apar cu circulația din zonă, cu accesul riveranilor, cu aprovizionarea restaurantelor, cu livrarea  produselor de la restaurante. După ce vom determina și vom așeza lucrurile, vom începe lucrările. Așa este o procedură normală: vii în fața cetățenilor, le explici aceste restricții iar unde apar probleme, faci modificările de rigoare. Unii consilieri sau aceeași consilieri nu au înțeles acest lucru și au început în mediul online să arunce tot felul de informații false“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

proiect4Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, punerea în aplicare a acestor restricții se va face după montarea semaforului la trecerea pentru pietoni din str. Bulevardul Unirii, sens giratoriu, în fața restaurantului Bulevard. Scopul acestor restricții este reducerea aglomerației de vehicule și reducerea poluării.

Proiectul „Modernizarea și pietonizarea zonei centrale Făgăraş“, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, este un proiect integrat de dezvoltare a infrastructurii pentru mobilitatea urbană, compus din următoarele elemente investiționale:
• Modernizarea trotuarelor pe întreaga lungime a tronsonului, pentru asigurarea condițiilor de deplasare pietonala;
• Lucrări privind îmbunatatirea sigurantei pietonilor si a participantilor la trafic, cum ar fi sisteme de protectie a trotuarelor prin amplasarea de bolarzi, semnalizarea si relocarea trecerilor de pietoni, signalistica verticala si orizontala.
• Crearea unei ample zone pietonale prin pietonizarea străzilor Tabacari, Republicii (laturile sud si est ale pietei Republicii) si o sectiune din str. Mihai Viteazul (tronsonul dintre intrarea in Cetatea Fagarasului si str. Tabacari).
• Reabilitarea si redeschiderea pasajului pietonal subteran sub Bd Unirii (zona Catedrala – Magazin Negoiu)
• Construirea de piste de biciclete, separate de traficul rutier si de traficul pietonal, pe intreaga lungime a traseului analizat.
• Amenajare bandă dedicată pentru transportul public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *